17 feb. 2013

Bortkastade röster! Javisst!Statsvetaren Jenny Madestam säger med anledning av den senaste Sifomätningen att en röst på Kristdemokraterna eller Centern kan vara en bortkastad röst för den moderate väljare som tänker stödrösta på något av dessa bägge partier i det kommande valet. Inte säker att de erhåller ett tillräckligt stort antal röster för att kravla sig över 4 procents spärren.


Men så som vi ser det här på Slutpixlat så är det inte för vår del det viktigaste om KD eller C klarar sig kvar i riksdagen. Vad viktigare är att Sverigedemokraterna för andra gången i rad tappar väljarstöd i Sifomätningarna och att Miljöpartiet åter är tredje största parti. För en röst på SD är väl verkligen en bortkastad röst om något.


För ur ett demokratiskt perspektiv så är det ju aldrig bra att lägga sin röst på ett parti som så starkt fokuserar på en enda fråga. Invandrare och invandringspolitik. Alla andra politiska frågor hos ett sådant parti som SD tenderar ju enbart att bli en kosmetiskt röra, då enbart för att det ska se politiskt korrekt ut.


Normala människor kanske nu inser att SD inget annat är än ett poltitiskt omöjligt alternativ då de genom sin förda politik och med alla skandaler inom partiet i bagaget är allt annat än rumsrena. Och trots de fåtal tokstollar som säger sig stödja SD och härjar i diverse obskyra sajters kommentarsfält och lovprisar SD och hotar sina politiska motståndare med både det ena och andra så borde enbart detta agerande från dessa rasister få normalt folk att förstå att en röst på SD verkligen är en bortkastad röst.


Anita Svensson-Vilegård för Slutpixlat