2 dec. 2014

Björn Söder: ”Edward Snowden är en landsförrädare!”

Edward Snowden avslöjade hur amerikanska och brittiska myndigheter olagligt bedrev övervakningsprojekt i stor skala på sina egna medborgare och på medborgare och företag i andra länder genom att bland annat hacka datorer över hela världen.

Detta gör att Sverigedemokraten och tyvärr tillika riksdagens andre vice talman Björn Söder inte helt oväntat kallar Snowden för landsförrädare och tycker att det är skandal att Snowden får pris av svenska Right Livelihood-stiftelsen.Märkligt att kalla någon för landsförrädare bara för att denne i enlighet med sitt eget lands konstitution, Declaration of independence, där det klart och tydligt står att varje medborgare har skyldighet att ingripa mot myndigheter som om deras fria rätt kränks. Som familjen, privatlivet, åsiktsfrihet, yttrandefrihet m.m.


Att Söder kallar Snowden för landsförrädare är inte förvånande. SD och dess politiker har ju för vana att kalla folk de inte gillar för landsförrädare bara för att dessa inte råkar dela SD:s politiskt sjuka åsikter.


Att Björn Söder och Sverigedemokraterna, om de fick chansen, inte skulle ha några problem med att göra intrång i folks yttrandefrihet eller att göra inskränkningar i demokratin, har de ju påvisat ett antal gånger. De har ju till och med motionerat om att Svenska myndigheter ska få kraftigt ökade befogenheter att övervaka och avlyssna svenska medborgare.


Sverigedemokraterna har aldrig haft mycket till övers för varken yttrandefrihet eller demokrati. Även om de själva ställer sig upp och gallskriker varje gång de själva anser sig att i yttrandefrihetens namn få häva ur sig rasism så kan vi vara så säkra på att under ett SD-styre så lär denna yttrandefrihet enbart gälla dem som tillhör Sverigedemokraterna och dess pöbel.


Vi andra ska bara hålla käft och den som i ett SD-styrt Sverige i det läget skulle yppa den minsta kritik mot SD skulle omedelbart klassas som en landsförrädare och kastas i fängelse. Det är så fascismen fungerar. I det här fallet finns det bara en verklig landsförrädare. Och det är Björn Söder själv. Riksdagens andre vice talman. Bara det är en skandal utan dess like.


Curt Latinosson för Slutpixlat