21 juli 2014

Nazistiska SvP:s riksdagslista: En studie i brott!

Riksdagslistan för det nazistiska partiet Svenskarnas parti inför höstens val kan närmast efterliknas vid en studie i brott där nästan fyra av tio är dömda för mer eller mindre allvarliga brott. Mest allvarliga brott faktiskt. Våld, vapen och hets mot folkgrupp är inte förvånande de mest frekvent förekommande brott som har begåtts av dessa nazister.

Och fortfarande är en av partiets nyckelpersoner, Andreas Carlsson, internationellt efterlyst misstänkt för fyra fall av mordförsök efter knivattacken i Malmö i mars.


Nazisterna gapar själva högt hur viktigt det är med lag och ordning i samhället men själva är de inte intresserade av att följa varken lag eller ordning. Hyckleri på hög nivå från dessa toknazister. 

SvP kallar sig numer ett icke nazistiskt parti vilket naturligtvis är en ren lögn. SvP är sprunget ur det nynazistiska Nationalsocialistisk front och förändringarna då man bytte namn till SvP är enbart av kosmetisk art. Partiet har fortfarande som mål att avskaffa demokratin på parlamentarisk väg. Införa rasbiologiska skyddsåtgärder, statlig raskontroll, utträde ur EU och FN, repatriering av flyktingar och invandrare.


Nu är risken dock obefintlig för att SvP kommer att nå över 4 procentspärren i höstens val. För vem annars än de mest lojala toknazisterna skulle vilja se en enda av det klientel som finns på SvP:s riksdagslista sätta sin fot i riksdagshuset. 


 1. Stefan Jacobsson, partiledare
Dömdes 2005 till två månaders fängelse för bland annat våldsamt upplopp och brott mot knivlagen efter att ha attackerat en tillståndsgiven demonstration. 2009 dömdes Jacobsson återigen för brott mot knivlagen. Han är även dömd för ett antal mindre brott.

 
3. Jonas Andersson, partisekreterare
Stoppades av polisen i Linköping 2005 i en bil tillsammans med tre andra nazister. Bilen var fylld med molotovcocktails, knivar, slagträn, knogjärn och rånarluvor. Häktades för för-beredelse till mordbrand och grov misshandel. Dömdes för det senare brottet till sex månaders fängelse. Har även dömts för misshandel, våld mot tjänsteman och vapenbrott.

 


 
5. Anders Ärleskog, vice partiledare
Dömd för bland annat hets mot folkgrupp och skadegörelse.
      


9. Curt Linusson, pensionär
Dömdes 2005 till en månads fängelse för hets mot folkgrupp sedan han burit en armbindel med ett hakkors när han talade på en fest arrangerad av Nationalsocialistisk front utanför Trollhättan i april 2004.


 


15. Sebastian Karlsson, ansvarig utgivare för realisten
Dömd för hets mot folkgrupp i sin egenskap av ansvarig utgivare för Realisten till villkorlig dom och dagsböter 100 à 50 kronor. 2007 dömd till böter för skadegörelse och brott mot knivlagen.


 


16. Björn Björkqvist, redaktör för Realisten 
2006 dömd till fängelse för hets mot folkgrupp, bland annat efter att ha skrivit om hur intelligensnivå är kopplat till ras. 2004 dömd till fängelse i två månader för hets mot folkgrupp och brott mot ordningslagen. 2003 dömd till fängelse för brott mot ordningslagen och hets mot folkgrupp av hovrätten för västra Sverige efter att 2002 ha haft ett möte i Borås med Nationalsocialistisk front, tillsammans med deltagare i “kampuniform”. 2003 dömd till fyra månaders fängelse för hets mot folkgrupp efter att ha gett ut skriften “Judefrågan”. 2002 dömd till böter för olaga hot och ofredande. 1999 dömd till böter för förolämpning och hets mot folkgrupp. 1998 dömd för olaga hot, ofredande, förolämpning, våldsamt upplopp och hets mot folkgrupp till sex månaders fängelse. 1996 dömd av Högsta domstolen till böter för bland annat hets mot folkgrupp.

20. Anna Jonsson, lastbilschaufför
Dömd 2012 för vapenbrott och brott mot knivlagen.


 


22. Rasmus Björnberg, maskinoperatör
Dömd 2005 till böter för misshandel av två 13-åriga pojkar. Han puttade ner den ene i en trappa och tryckte sedan armen mot hans hals, samt slog den andre med ett knytnävsslag.

23. Johan Adolfsson, glasmästare
Dömd 2004 till böter för brott mot trafiklagen. Dömd 2006 till böter för rattfylleri.


25. Patrik Sverin, lagerarbetare 
Dömd 2005 för stöld, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och vapenbrott till vård inom socialtjänsten.   Dömd 2007 i Svea hovrätt för misshandel till skyddstillsyn, efter att tillsammans med fem andra ha misshandlat en 15-årig pojke med slag och sparkar mot huvud och kropp på en buss.   Dömd återigen 2007 till sex månaders fängelse för skadegörelse och grov misshandel efter att tillsammans med en vän sparkat en pojke i huvudet, trots att han låg ned och vädjade: “Jag ber dig”.
 
30. Line Jern
Dömd 2007 för misshandel till samhällstjänst, efter att ha dragit en ung kvinna i håret på ett dansgolv, och knäat henne i ansiktet.


31. Stig-Erik Werner, mekaniker
Dömd 2013 för brott mot vägtrafikskattelagen.


34. Varenus Luckman, studerande
Dömd 2002 för olaga hot och ofredande mot sin lärare. Dömd 2003 till böter för förolämpning, hot mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Dömd 2009 för misshandel till samhällstjänst, efter att ha slagit ett glas i huvudet på en man i en bar. Dömd 2011 för förolämpning mot en man från Gambia.


 


38. Peter Furhäll, personlig assistent
Dömd 2008 för trafikbrott.


39. Stefan Karlsson, vårdare
Dömd 2012 för olovlig körning och obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Dömd 2013 för brott mot knivlagen.


42. Martin Lennartsson, studerande
Dömd 2011 för förseelse mot trafikförordningen.


43. Nils-Eric Hennix, författare
Hennix dömdes 2012 av Hässleholms tingsrätt för hets mot folkgrupp för en text som han publicerat på sin blogg. Påföljden blev villkorlig dom och 40 dagsböter.


 
48. Jonathan Wennermark, studerande
Dömd 2010 för ofredande och olaga hot. Dömd 2012 för brott mot ordningslagen.
 

Curt Latinosson för Slutpixlat