18 okt. 2014

SD:s fackförening "Löntagarna" läggs ned.

Den av Sverigedemokraterna Sven Pernils och Jan Sjunnesson under pompa och ståt startade fackföreningen "Löntagarna" läggs ned endast efter drygt ett halvårs verksamhet.

Sjunnesson och Pernils.

Orsak: Inte tillräckligt många var villiga att ansluta sig till denna fackförening och därmed blev det ekonomiskt ohållbart att driva fackföreningen.


"Det är med stor sorg jag tvingas meddela att Löntagarna läggs ned. Trots att intresset för vår förening har varit stort så har vi inte lyckats teckna ett tillräckligt antal medlemmar för att kunna upprätta en bärande ekonomi. Vår ambition då vi startade Löntagarna var att kunna upprätthålla en hög servicenivå till våra medlemmar. Under rådande ekonomiska omständigheter kommer vi inte att kunna infria detta", säger Sven Pernils på den SD-vänliga högerextrema sajten Nyheter Idag.


Ja vad hade de egentligen väntat sig skulle hända. En fackförening som startades som ett slags allternativ till de traditionella fackföreningarna och påstod sig inte ha några kopplingar till SD trots att det just var två SD:are som startade denna fackförening är knappast något trovärdigt allternativ som just en oberoende fackförening.


Inte nog med att de kraftigt censurerade alla vad de tyckte var obekväma frågor på sin FB-sida, så siffertrixade de också friskt med sina avgifter. De åsiktsregistrerade också folk i förebyggande syfte för att inte "fel" personer skulle kunna bli medlemmar i Löntagarna. 


En sådan fackförening kan vi vara förutan. Enda syftet med att starta en sådan här fackförening var ett försök från SD att locka över missnöjda LO-medlemmar till en fackförening helt under SD kontroll. Något de alltså inte lyckades med.

LO om Löntagarna: "Ett oseriöst politiskt spel av Sverigedemokraterna. 

Arbetet: "Mest för uteslutna SD:are. 

Curt Latinosson för Slutpixlat