21 nov. 2012

De långa järnrörens natt! 
Nu slår den Sverigedemokratiska partiledningen till och rensar ut de som de anser allt för obekväma. Likt sina förebilder, de tyska nationalsocialisterna låter de nu ingripa mot de som har kritiserat partiet och därmed utgör ett internt hot mot partiet.

Först ut är SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand som sparkas från sin tjänst på Sverigedemokraternas kansli och SDU:s vice ordförande William Hahne.

Märkligt beteende dock från SD toppen eftersom det i samtliga andra partier är ganska naturligt att ha ett lite rebellisk och uppkäftigt ungdomsförbund. Men nu är ju inte SD något vanligt parti i den bemärkelsen utan de är ju ett synnerligen toppstyrt parti där en liten klick tycks bestämma agendan i stora som små frågor. Och då går det ju inte för sig att ha ett ungdomsförbund som har några andra åsikter än de som partistyrelsen har fastslagit.

Är detta de första utrensningarna vi får se i kölvattnet efter ”järnrörsgängets” framfart, eller kommer Åkesson att svinga röret och kapa fler huvuden i sin jakt för att behålla den totalitära makten i partiet? Parallellerna med vad som hände den 30 juni 1934 är inte avlägsna.

De långa järnrörens natt är säkert inte över på långa vägar. Men så länge de brukar dessa järnrör internt inom partiet så kommer ju i alla fall ingen utomstående till skada. Och det kan vi ju verkligen glädja oss åt. För om de vill babba ner varandra så inte oss emot.