9 juni 2014

Antirasister! KOLLA VAD NI LÄNKAR TILL!

Slutpixlat har sett att ett flertal antirasister tyvärr har länkat till en sajt som kallas, ”Nyheter Idag”, förmodligen utan att riktigt tänka på vad för en sajt de länkat till.


”Nyheter Idag” registrerades först 2011, samtidigt som Avpixlat av Sverigedemokraten Kent Ekeroth och den tidigare medlemmen i SD, Chang Frick. Startbudgeten låg då på cirka 500 000 kronor.

Som ansvariga för ”Nyheter Idag”, NI AB, står idag Per Jakob Bergman 35,Piratpartist och Albin William Akilles 22. Men det är i verkligheten Chang Frick som idag styr sajten. Chang Frick var tidigare också involverad i Avpixlats föregångare och Ekeroths först skötebarn ”Politiskt” inkorrekt.”

Utformningen av sajten "Nyheter Idag" är att efterlikna de andra webbaserade nyhetssajter som finns på nätet idag. En reklambetald nyhetssida som blandar ”Sverigevänliga” nyheter med vanliga nyheter.


Men man ska inte låta utseendet bedra när det kommer till denna sajt. Innehållet är av klar främlingsfientlig och rasistisk karaktär.


Chang Frick sade i en intervju med Expressen att sajten inte har någon uttalat politisk linje. Helt klart är dock att sajten står SD väldigt nära.


Chang Frick ville även att Kent Ekeroth skulle skriva filmrecensioner i sajten. Och det hade ju varit passande då filmaren och demonregissörens berömda film, ”Järnrörsnätter i Stockholm” hade stor ”Succé” i media. Erfarenhet har Ekeroth uppenbarligen i filmens värld. Dock så har Ekeroth än inte nappat på erbjudandet vad vi vet.


Så antirasister, kolla noga vad ni länkar till eller hänvisar till när ni är ute på de sociala medierna. En sajt av ”Nyheter Idags” ”kaliber” behöver inte mer publicitet.


Curt Latinosson för Slutpixlat