20 dec. 2012

En kulturchefs bistra vardag!
Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg skriver idag på Aftonbladets kultursida om det hat och hot hon utsatts för sen hon började granska rasistiska sajter och bloggar.

Och det är utan tvekan så att det hon skriver hon har utsatts för och fortfarande utsätts för är hemskt.


Ingen människa i ett demokratiskt öppet samhälle ska behöva stå ut med vad Åsa Linderborg får stå ut med.


Den hatmentalitet från dessa högerextremistsajter och bloggar mot dem som vågar stå upp för de demokratiska värderingarna i ett samhälle är ett rent vidrigt beteende som inte hör hemma i detta land.


I anonymitetens skydd häver individer på dessa högerextrema rasistsajter ur sig den ena hatiska kommentaren efter den andra. Och med Sverigedemokraternas inofficiella hatsajt nummer ett Avpixlat i spetsen så når de här individernas uttryck rent vedervärdiga former.


Så ska det inte behöva vara!


Och framför allt så skall inte journalister likt Åsa Linderborg behöva utsättas för dessa verbala kränkningar från det betydligt mindre begåvade klientel som huserar på diverse högerextremsajters sidor.


Ingen människa ska över huvud taget behöva utstå verbala trakasserier från ett fåtal tokstollar vars ända mål är att hata. Hata det och dem som inte har samma morbida och verklighetsfrämmande åsikter som dem själva.


Åsa Linderborg har uppvisat ett mod som få när hon satte igång att granska den högerextrema rörelsens ytterligheter på nätet. Och det skall hon ha all heder av.

Från oss på Slutpixlats redaktion får du Åsa härmed en varm kram. Och inte skall vi låta oss tystas av den högerextrema nötpöbelns hat.


För dessa extremistsajter måste granskas så att folk kan få reda på vilket hat och därmed följande lögner om verkligheten som sprids.


Karl-Johan Johansson-Svensk  Chefredaktör på Slutpixlat.

SvD

Läs även vad SvD:s kulturchef Martin Jönsson skriver om detta i SvD.