2 dec. 2012

Väljarbarometrar och dödshot!

I dagens tidningar kan man läsa att SD går framåt i opinionen något. Men man bör då ha i åtanke att över hälften av intervjuerna är gjorda innan de senaste skandalerna inom Sverigedemokraterna. Så denna opinionsmätning är förmodligen inte överensstämmande med det riktiga opinionsläget.


Marie Demker, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, kommenterar siffrorna med att det sällan den här typen av skandaler leder till sänkta opinionssiffror.

– De som redan sympatiserar med SD får sin bild av att partiet är förföljt, hånat och trakasserat av eliten uppfylld. Övriga befolkningen får sin bild av sverigedemokrater som råa sällar och rasister uppfylld. Därför händer det inte särskilt mycket i opinionsläget, säger hon till Ekot.

Ja på det sistnämnda kan vi ju hålla med Maria Demker när det kommer till vilka Sverigedemokraterna är. Råa sällar och rasister. 

Och apropå Råa sällar och rasister så har vi ju en annan synnerligen rå sälle och ultra rasist som nu tagit ton. Med anledning av turbulensen runt nazisten Curt Linussons inträde i kommunalfullmäktige i Lidköping, där kommunen nu rustar med ökad polisbevakning då Linusson tillträder sin plats i nästa vecka så uttrycker sig nazisten Linusson så här:
– Jag kan hälsa de där AFA-människorna: "Angriper ni mig så har ni gjort det för sista gången, jag kommer inte att lägga fingrarna emellan, då dör ni, säger han till Expressen.
 
Så säger mannen som i samma intervju påstår: - Jag har aldrig varit en riktig nazist, tyvärr, kan man säga.

Märkligt uttalande. Linusson bar ju ett hakkors under en demonstration 2005 och blev dömd för hets mot folkgrupp på grund av detta.

Det finns en del människor som inte har riktig ordning i hjärnkontoret uppenbarligen. Genom att dödshota folk så visar ju Linusson med all uppenbarhet att han verkligen är en fullblods nazist uti yttersta fingerspetsen.

Tycker uppriktigt synd om de övriga ledamöterna i Lidköpings kommunalfullmäktige som ska behöva dras med Curt Linusson och hans nazistiska svammel. Tror nu dock inte att han blir så gammal i kommunalfullmäktige, han lär väl få svårt att inte uttrycka sina nazistiska och rasistiska åsikter så det är nog bara en tidsfråga innan han sitter bakom galler igen för antingen hets mot folkgrupp eller mordhot i någon form. Vi får väl bara hoppas att ingen av de övriga ledamöterna i kommunalfullmäktige utsätts för hans vrede.
GP 
SvD1  SvD2 SR1 SR2 SvD3 Skånskan
SvD