11 mars 2013

Vilka granskar rasisterna?
Förutom vi på Slutpixlat som är som en blodigel i akterkastellet på Sveriges största rasistparti, Sverigedemokraterna och dess gaphalspöbel på hat och rasistsajten Avpixlat, så finns det naturligtvis andra antirasister därute som också drar sitt strå till stacken.

Förutom stiftelsen Expo, som ni alla säkert känner till, och som verkligen håller reda på alla främlingsfientliga och rasistiska rörelser, så finns det ju ett antal andra mindre organisationer som på olika sätt upplyser om främlingsfientligheten och rasismen eller på annat sätt försöker motverka den.

Vi skulle gärna vilja räkna upp alla här, men vi på Slutpixlat nöjer oss med att visa vilka våra favoriter är.  Utan inbördes ordning rekommenderar vi följande organisationer.

MOTARGUMENT.SE

Så här beskriver motargument.se sig själva.

”Motargument.se är ett partipolitiskt, religiöst och organisatoriskt obundet initiativ. Med Motargument.se vill vi skapa en tvärpolitisk samlingsplats för att bemöta rasistiska och främlingsfientliga argument, påståenden och myter.

Sociala media översvämmas av artiklar och propaganda från hatbloggar och olika politisk partier, med fakta och påståenden och myter, som inte ofta är enkla att bemöta. Många vill kunna bemöta argumenten men vet inte riktigt hur och tänker: “jag känner att SD:s argument är fel, men kan inte sätta fingret på vad”.

Googlar man kommer ofta rasistiska artiklar först i sökresultaten. Ingen samlingsplats har funnits dit man kunnat gå för att hitta motargument på Facebook eller i bloggosfären.

Det vill vi ändra på.”  
Webbadress: Motargument.se

FLYKTINGBLOGGEN.

En blogg som drivs av den tidigare riksdagsledamoten för Socialdemokraterna, Magdalena Streijffert och den tidigare riksdagsledamoten för Vänsterpartiet, Kalle Larsson.

”Flyktingbloggen är en partipolitiskt obunden samlingsplats för aktivister, debattörer, politiker och organisationer som arbetar för en mänsklig flyktingpolitik. Våra skribenter kommer än så länge från Sverige, Norge och EU och vi publicerar artiklar på nordiska språk och engelska. Skribenter på sidan står bara för sina egna texter och inte vad redaktörer eller andra publicerar.”  
Webbadress: Flyktingbloggen

UNGDOM MOT RASISM.

Ungdom Mot Rasism är en rikstäckande ungdomsorganisation som arbetar mot rasism.

”Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism är Sveriges största antirasistiska ungdomsorganisation. Ungdom Mot Rasism är kunskapscentrat för unga antirasister i Sverige, som vill engagera sig mot rasism, främlingsfientlighet och intolerans. Organisationen är uppbyggd av, med och för unga människor. I Ungdom Mot Rasism kan alla i åldrarna 13-25 år som tror på människans lika värde organisera sig för ett öppet antirasistsikt samhälle.

Ungdom Mot Rasism är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden ungdomsorganisation som driver verksamhet på demokratiska principer. Det främsta verktyget är utbildning och den främsta metoden är dialog. Ungdom Mot Rasism jobbar med utbildning internt och externt, i allt från skolor, fritidsgårdar, politiska sammanhang, med lärare, med idrott, med teater och mer.” 
Webbadress: UMR

INTE RASIST MEN…

Om Slutpixlat är som en igel i akterkastellet på Sverigedemokraterna så är INTE RASIST MEN… som en svetslåga i samma akterkastell.

”Inte rasist, men…” granskar Sverigedemokraterna och visar upp den outtömliga källa till humor och fasa som partiet, och deras företrädare, står för. Vi i redaktionen gör vårt allra bästa för att inte låta våra partipolitiska åsikter färga det vi skriver, därför är det också vår förhoppning att så småningom kunna utöka redaktionen med skribenter från flera olika delar av den politiska kartan. Antirasism har ingen politisk färg, det är vår starka övertygelse. Den har bara olika lösningar och det är vad vi kommer att sträva efter.

Vår grundidé, som vi inte kommer vika ifrån, är att granska Sverigedemokraterna och inget annat parti eller ideologi. Forum för granskning av övriga riksdagspartier finns redan.

Vi hälsar er välkomna och hoppas att ni kommer att njuta av vistelsen!” 
Webbadress: Inte rasist men...

STOLT SVENSK-STOLT ANTIRASIST.

En mycket bra Facebooksida för oss antirasister.

”Det ligger djupt i svenskheten att ha människokärlek och tänka solidariskt.”
Webbadress: Stolt svensk-Stolt antirasist

Sen har vi de mer som likt oss på Slutpixlat använder humorn som vapen mot rasismen.

TROLLTYG I SD-SKOGEN.

En Facebooksida som föranleder till många muntra skratt.

”Dags att släpa fram SD:s nätaktivister/troll i ljuset, peka och skratta.” 
Webbadress: Trolltyg i SD-skogen

Ja detta var några av de sajter vi här på Slutpixlat verkligen rekommenderar. Om du tycker att vi missat någon eller vill propagera för någon annan antirasistisk organisation eller sajt så hör gärna av dig till oss.

Anita Svensson-Vilegård Redaktionssekreterare