1 apr. 2013

Åkesson är i botten på allt!
Aftonbladet/Sifos mätning om hur förtroendet för partiledarna i respektive parti är ute bland folket så hamnar den Sverigedemokratiske partiledaren Jimmie Åkesson i botten på princip allt.

I andel av väljarna som uppger att de inte har förtroende alls för partiledaren så ”stoltserar” Åkesson med en andel av hela 55 procent.

Bra jobbat Jimmie säger vi på Slutpixlat då. Mer än hälften av de tillfrågade saknar förtroende för Åkesson.

I andelen kvinnliga väljare som uppger att de har ett stort eller mycket stort förtroende för partiledaren är det bara 9 procent av de tillfrågade som har förtroende för Åkesson.

Åkesson i botten igen. Detta påvisar ju bara det faktum att majoriteten av kvinnorna i Sverige tillhör den intelligenta delen av samhället.

I andelen manliga väljare som uppger att de har ett stort eller mycket stort förtroende för partiledaren är det bara 18 procent av de tillfrågade som har förtroende för Åkesson.

Han är bara här slagen av Annie Lööf med futtiga 3 procent. Hon fick bara 15 procent. Det är väl möjligtvis det enda som kan glädja Åkesson.

I andelen av väljare mellan 18 och 29 år som uppger att de har stort eller mycket stort förtroende för partiledaren hamnar Åkesson definitivt i botten igen. Bara 13 procent av ungdomsväljarna har förtroende för Åkesson. Detta måste ju vara ett bakslag för Åkesson. I den gruppen trodde nog Åkesson att han hade ett betydligt större stöd.

Men nu är ju verkligheten än annan. Och när Aftonbladet går ut och säger att centerledaren Annie Lööfs siffror är rena skräcken så borde ju Åkessons vara rena harmagedon.

Nu är detta andra undersökningen i rad där Åkessons förtroende som partiledare hamnar i den absoluta botten. Och när en partiledare inte lyckas få upp förtroendet för sin person så brukar det sätta sina spår. Åtminstone i andra partier där frågan per omgående kommer upp inom partiet om partiledaren verkligen kan sitta kvar med ett så dåligt förtroende i bagaget.

Så man undrar nu hur de diskuterar frågan inom Sverigedemokraterna. Ignorerar de fakta som vanligt och kallar den för en PK influerad vänsterkonspiration i syfte att slå split inom det Sverigedemokratiska partiet, eller vaknar de kanske upp och inser att ett partiledarbyte kanske skulle göra susen.

Problemet med detta är dock att vem som än skulle ta över rollen som ny partiledare inom SD så lär de nog inte ändå nå upp till den popularitet som ändock Åkesson besitter inom det Sverigedemokratiska partiet. De andra eventuella kandidaterna har nog allt för mycket otrevligt byk med sig sen tidigare. Eller är det kanske det som är den springande punkten för SD idag.

Med tanke på att Jimmie Åkessons nolltolerans mot rasism mött så stor kritik inom partiet så kanske SD:s väljarkår nu istället vill ha någon som verkligen står upp för SD:s grundideologier. Kanske det är dags för mister ironman him self att axla rollen som ny partiledare för SD.

Almqvist som ny partiledare vore ju då det perfekta valet. Inte bara har han gjort sig känd för att verbalt föra ut den Sverigedemokratiska ideologin på bästa sätt. Han har även gjort det med eftertryck i form av en särdeles hård ”stafettpinne.”

För får man tro vad den Sverigedemokratiska sajten Avpixlat och dess läsare tycker så är ju nästan Almqvist helgonförklarad i deras ögon efter sin prematura personvalskampanj en natt i Stockholm.

Detta borgar ju säkert för att i nästa undersökning om förtroendet för partiledarna så lär nog inte en ny partiledare för SD i form av Almqvist hamna i botten.  För hos SD:s egna sympatisörer så kommer ju Almqvist i toppen. Och man behöver ju inte fundera på varför.

Vi ska ju dock inte ta all kredit av Åkesson i denna undersökning. Han har faktiskt stort förtroende bland män över 65 år. Hela 22 procent av dessa har förtroende för honom.

Vilket får oss på Slutpixlat i all välmening föreslå att Åkesson nu istället borde rikta in sig på en karriär som antingen entertainer på ett äldreboende där han kan gå omkring med dragspel och sjunga lite ”äktsvenska” toner i form av Kalle Jularbos melodier eller satsa på en karriär som äldreomsorgsplanerare hemma i Sölvesborg.

Raffina Wall för Slutpixlat

SR  SvD