19 apr. 2013

Nazister i partistyrelsen för SD i Höör!


Bildkälla: Expo.
Jan Bengtsson brände "judisk litteratur" på bål med Nationalsocialtiskt front i mitten av 90-talet. Efter en tid borta från politiken är Bengtsson nu tillbaka i Sverigedemokraterna och sitter i partiets styrelse i Höör. (EXPO)

Jan Bengtsson var mannen som brände judiska böcker på bokbål i mitten på 90-talet. I en video från 1996 visar sig Jan Bengtsson iklädd full naziuniform och skanderande, ” Låt denna starka symboliska handling bli ett minne för livet.
Adolf Hitler, sträck ut din hand från Valhall och visa oss den enda och sanna vägen! Sieg heil!”


Nu sitter denne nazist alltså som suppleant i SD-Höörs styrelse.

Anders Westergren, nuvarande ordförande för SD i Höör deltog också i bokbålet. Vilket han till Expo förnekar med orden, ” Nej, nej. Nej, för helsike.”

Det finns dock videobevis på att Westergren deltog med liv och lust i bokbålet.

Ja var SD har sina rötter ideologiskt råder det ingen tvekan om. Och dessa rötter har nu vuxit upp och blivit ett särdeles brokigt träd med väl mogna nazister som besitter ett antal poster i det Sverigedemokratiska partiet.

Åkessons nolltolerans mot rasism får väl nu då ses som ett slag i luften då han inte verkar kunna bli av med alla dessa nazister inom partiet. Att dessa nazister skall bli någon fallfrukt i nolltoleransens namn verkar det inte vara tal om längre. Det Sverigedemokratiska trädet dignar allt tyngre av all den ruttna frukt det bär på.

Förövrigt så när Jimmie Åkesson började intressera sig för SD var Tina Hallgren Bengtsson en av de första han kom i kontakt med. Hon hade varit vice ordförande i partiet under två år i början av 1990-talet. För Afton­bladet berättar hon att det var hon som personligen överlämnade informationsmaterial till Åkesson. Det är damen i den "eleganta outfiten" till höger i bild.

UPPDATERAT: SD-Höörs styrelse granskas av partistyrelsen!

Läs mer om Höörs bruna naziarv: Expo. 
Läs mer om bokbålet i Sydsvenskan.

Curt Latinosson för Slutpixlat

Skånskan