28 apr. 2013

SD rasar i opinionen. Så underbart!
Var tredje sympatisör har vänt Sverigedemokraterna ryggen, visar DN/Ipsos aprilmätning. SD faller till 6,7 procent, en statistiskt säker nedgång sedan toppnivån i februari.

Det går med andra ord fort utför när folk äntligen börjar inse vad för slags parti Sverigedemokraterna egentligen är för något.

Igår stod Jimmie Åkesson på scen i sitt vårtal och deklarerade stolt så här: ”Sedan ungefär ett halvår tillbaka har vi sett en fantastisk tillväxt. Inte bara det att vi i de allra flesta mätningar placerat oss som tredje största parti. Vi har också sett en fantastisk medlemstillväxt och har slagit alla tidigare rekord med råge.


Och sedan tog Jimmie Åkesson i för kung och fosterland, och för att förklara SD:s framgång hävdade han bestämt: ”I första hand handlar det om att vi är ett förbaskat bra parti! Och att fler och fler inser det, att vi är ett förbaskat bra parti. Numer är vi ett stort parti. Numera är var tionde person vi möter, en person som tänker lägga sin röst på oss. Och ytterligare en på tio kan tänkas göra det samma. Var femte person, Sverigevänner vi möter på stan, i affären, i väntrummet hos tandläkaren, på föräldramötet, på fotbollsmatchen i fikarummet är en potentiell SD-väljare! Visst känns det härligt!”

Ja det var igår Jimmie Åkesson yttrade de verklighetsfrånvända orden. Idag så kom dock verkligheten och sanningen ikapp honom och Sverigedemokraterna. De tappar var tredje väljare.”Hela Sveriges parti” stöds nu endast av 6,7 procent av väljarkåren. Förbaskat bra! Visst känns det härligt!

Det kommer att bli intressant att se vad för förklaring till det stora tappet i opinionen Åkesson kommer med. "Världens härskare" är nere på jorden igen.


"Öh… 6,7 procent!? Har jag utövat för mycket nolltolerans eller för lite?"
 Raffina Wall för Slutpixlat

DN