18 apr. 2013

Slutpixlat avslöjar! SD:s uppdaterade logotyp!I samband med att Sverigedemokratern startar sin så kallade vårkampanj och firar vårens intåg genom att fira Engelbrekt Engelbrektsson, som vilken förövrigt nazistpartierna också firar, den 27 april så tänker de även premiärvisa sin uppdaterade partilogo.


Enligt uppgift så är den gamla partisymbolen, blåsippan, nu ersatt av en annan blomma som mer stämmer överens med partiets värdegrunder. Den slogan som tidigare medföljde partisymbolen, ”Trygghet & Tradition”, är också ersatt av en mer i tiden överensstämmande slogan vad kommer till SD.


Vi på Slutpixlat kan härmed avslöja hur Sverigedemokraternas nya partilogga kommer att se ut. Tack Björn för att du skickade oss denna bild på loggan som måste ses som en mer rättvisande bild av vad partiet står för.


Och för er som på ”ett” eller ”annat” sätt är intresserade av det Sverigedemokratiska partiets vårfirande kan vi meddela att ”eventet” kommer att gå av stapeln i Parkteatern på Långholmen i Stockholm den 27 april klockan 12.30. Och Åkesson kommer att tala klockan 14.00.


Förresten, är inte Långholmen mest känt för att där tidigare låg ett centralfängelse? Vilken passande plats de valt. Påminner lite om spelet Monopol. Kan man tro att Sverigedemokraterna kommer att hamna på rutan ”Gå i fängelse” för att sedan hamna i rutan ”I fängelse”. Nu skall vi dock inte ta det här bokstavligt.

Sverigedemokraterna är ju enbart fångade i sin egen lilla bubbla av intolerans och trångsynthet. Och inte hamnar de i fängelse för det, möjligtvis på Karsudden om intoleransen går över styr.

(Blomman på SD:s nya logga är en Besksöta. Växten innehåller bland annat ämnen som har irriterande egenskaper. Namnen "besksöta" och "dulcamara" härleder sig av smaken hos unga grenar. Dessa är användbara till läkemedel och bör insamlas den årstid då de inte bär blad; de benämns stundom "kvesved", "matledskvistar", i Halland "pukaris/pukeris", d.v.s. djävulsris. Arten benämns bos-ört i Bohuslän.. Vid början av 1800-talet var det svenska huvudnamnet Sötbesk Solan men den kallades även Galnebär, Villbär, Ormbär, Hällbär och Trollbär.)


Raffina Wall för Slutpixlat.