13 aug. 2013

Avpixlats märkliga turer för att få uppmärksamhet.Som väl alla känner till vid det här laget så har ju den av Sverigedemokraterna sponsrade hat och rasistsajten Avpixlat legat nere sedan i lördags.

Men Avpixlat-datorn är fortfarande uppe och de försöker febrilt dölja att den är det genom att stoppa trafik vid brandväggen.


Man kan då fråga sig varför?


Följande scenario är faktiskt i dagsläget det mest troliga. Den DDoS attack som Avpixlat säger sig ha blivit utsatt för borde redan i söndags ha klingat av och sajten borde ha kunnat vara uppe. Ytterst sällan en attack av det här slaget håller på så länge.

Som en av våra läsare av Slutpixlat sade:

"De snackar bara skit om överbelastningsattackerna. Burken svarar på tilltal. De köper också såklart DDoS-hanteringstjänster, annars är de dumma i huvudet och ber om att bli sänkta."

Anledningen till Avpixlats frånvaro från nätet kan bara sägas med ett ord. Pengar!

Då sajten en längre tid dragits med usel ekonomi och försöken att få folk att donera mer pengar för att driva sajten vidare inte verkar ha gett de intäkter Avpixlat hoppats på, så valde de istället en annan väg.

Vi tar på oss offerkoftan ett tag och låtsats att vi blivit attackerade av något hemskt.
I det här faller så valde man att till sist skylla på den autonoma vänstern som sponsrat den ryska maffian till att genomföra attacken!?

Man förstår ju hur orimligt detta låter. Och speciellt efter det att tystnaden i början från Avpixlats ansvariga gjorde att spekulationerna om vad som hänt tog fart och blåstes upp till rent löjliga proportioner om vem eller vilka som låg bakom.

Sanningen är nog faktiskt att det är Avpixlat själva som står för nedsläckningen för att enbart få uppmärksamhet för sajten i tron om att folk ska tycka synd om dem och donera mer pengar. Därav tystnaden från deras sida i början. Och sen lagom till när alla spekulationer fått fart, så gick man mycket bestämt ut och sade att de som misstänkte att vänstersidan stod för attacken naturligtvis hade alldeles rätt.

Dagerlinds Twittrande säger väl det mesta om vad Avpixlat och dess nestor Mats Dagerlind egentligen är ute efter.  Uppmärksamhet!

Och delvis har de ju också fått det. Men Dagerlinds Twittrande för Avpixlats sak lär ju enbart bli kontraproduktivt, och får ett löjets skimmer över sig när Dagerlind uttalar sig så här:


Och en annan sanning som Avpixlat inte hade förväntat sig, var ju att den andra stora hat och rasistsajten i Sverige, Exponerat skulle bli vinnarna om läsarnas gunst. De bockar nog och tackar storligen för den uppmärksamheten de i stället fått på Avpixlats bekostnad.


Det som början verkade vara ett genidrag från Avpixlat ansvariga visar sig nu kanske bli hela sajtens undergång. Inte alltid det är bra att ta offerkoftan på sig.

Avram Moscovith webbredaktör för Slutpixlat