10 aug. 2013

Organiserad rasism skall förbjudas!

Peter Nobel
Peter Nobel, jur dr, f d generalsekreterare i Svenska Röda Korset säger att organiserad rasism skall förbjudas.

"Sverige har undertecknat en FN-konvention som säger att organisationer som uppmanar till rasdiskriminering ska förbjudas och att deltagande i sådan verksamhet kriminaliseras. Nu ska FN granska Sverige. Ska det åter sluta med skarp kritik – eller tänker regeringen rätta till saken? skriver Peter Nobel." Läs vidare i UNTOm Sverige skall följa FN-konventionen till punkt och pricka så skulle den organiserade rasismen som bedrivs i form av partier såsom SD, SvP och några mer rent uttalade nazigrupperingar förbjudas.

Även tidningar och sajter som Avpixlat, Exponerat, fria Tider, Dispatch International och ett halvt dussin andra extremt rasistiska sajter skulle också förbjudas att verka i Sverige. Dock lite svårt kanske med tanke på att de här ljusskygga sajterna ligger på utländska servrar. Men i varje land som undertecknat FN-konventionen borde det ju bli möjligt att släcka ned dessa vidriga sajter.

Det innebär att effektivt lägga locket på de främlingsfientliga och rasistiska partierna,organisationerna och dess vedervärdiga tidningar och sajter. För den som säger att inte dessa partier, organisationer och sajter inte är rasistiska, den har nog fallit för de blå dunster av öppen rasism som rasistpöbeln hävt ur sig.

Sen kan man diskutera om rasismen kommer att minska eller inte om ett förbud införs enligt FN-konventionen. Men ett förbud är ett synnerligen effektivt sätt att förhindra den idag öppna rasism och det hat som förekommer.

Raffina Wall för Slutpixlat