21 okt. 2013

”Ingrid Carlqvist” är ett konstprojekt!

Vad vi här på Slutpixlat länge misstänkt har nu äntligen blivit bekräftat.


Lovisa Loan Sundman
Det har nämligen kommit till vår kännedom att ”Ingrid Carlqvist” i själva verket är ett konstprojekt skapat av den högst innovativa och progressiva Lovisa Loan Sundman.

Lovisa säger att hon fick inspirationen till detta konstprojekt under en av sina resor i fjärran länder där hon vid ett besök vid pyramiderna i Giza fick syn på den enorma statyn av Sfinxen.

Åsynen av denna megatunga stenkolloss fick henne att fullständigt tappa andan, och idén att skapa ett konstprojekt i modern tappning dök genast upp.


”Ville göra ett konstprojekt som förknippades lite med ren och äkta hybris, fullständig verklighetsfrånvaro, och en stor portion enfald. Det var så jag upplevde Sfinxen”, säger Lovisa.

”En fordom eventuellt potentiell storhet som genom senaste tidens extremhögra vindar och inre suggestiva degeneration nu enbart har rasat samman till en liten dammhög som mest kan liknas vid ett självbedrägligt kverulantiskt gruskorn i kosmos historiska vindlingar”, tillägger Lovisa.
 
Så alla ni därute som enbart trott att konstprojektet ”Ingrid Carlqvist” är en skapelse av sin tid, ja, ni har både rätt och fel.

”En skapelse av sin tid, men med en likhet med historiens fäbless för utopiska drömmar in absurdum” säger Lovisa bestämt.

Enligt uppgift kommer konstprojektet ”Ingrid Carlqvist” att ställas ut på Glyptoteket i Köpenhamn i höst/vinter. Då under avdelningen för antik konst naturligtvis.

Glyptoteket i Köpenhamn
Lovisa Loan Sundman hoppas naturligtvis att hennes konstprojekt får en permanent plats i den antika avdelningen då hon helst vill slippa se sitt projekt ”Ingrid Carlqvist” hamna på någon vandringsutställning som far runt i Europa.


”Ibland så får till och med jag mer än nog av ”Ingrid Carlqvist”, säger Lovisa och fortsätter, ”Det här konstprojektet blev nog lite mer än jag räknat med. Det känns tyvärr som ”Ingrid Carlqvist” fått ett eget liv emellanåt och att jag egentligen borde ha avslutat det i förtid, då projektet enbart i dagsläget tycks utstråla en massa negativa vågor som riskerar att få en massa lättpåverkade och sinnesslöa individer på helt fel tankar.

Curt Latinosson för Slutpixlat