3 okt. 2013

Nazistiska Svenskarnas parti x 2 i dumhet!

Det nazistiska Svenskarnas partis företrädare från Mora var i söndags i Rättvik vid Vasastenen för att i en ”massiv” styrkedemonstration hedra Gustav Vasa.

Hela sex stycken nazister dök upp. Och SvP:s Robin Olsén höll ett rungande tal som skulle ha fått SvP:s fürhrer Stefan Jacobsson att lipa i ren glädje om han hade orkat närvara.


”Istället för dansk ockupation av fosterlandet så har vi idag folkförrädarna i riksdagen och regering, med svenskhataren Reinfeldt i spetsen. Dessa som medvetet jagar oliktänkande, som gör allt i sin makt för att tysta kritik och sanning och som tillåter människor från jordens alla hörn ockupera våra städer från norr till söder.”Imponerande tal! Att i två meningar lyckas få med ord som folkförrädarna, svenskhataren och oliktänkande, måste ha krävt en febril tankeverksamhet hos den som skrev talet.

I övrigt så är ju detta klassisk fascistisk retorik där man mer än gärna tar på sig offerkoftan för att utmåla sig själva som offer.

Behövs inget tal för att beskriva detta tal som Olsén höll. Räcker med ett ord. Patetiskt!


Dessutom så var inte den av SvP hyllade Gustav Vasa den hedersknyffel som de tycks tro.


”I modern historiesyn har Gustav I utsatts för en mer kritisk analys där man poängterat hur han med brutala metoder och intensiv propaganda befäste sin makt och röjde motståndare ur vägen. Historikern Lars-Olof Larsson har pekat på att Gustav med sin hänsynslöshet och maktlystnad kombinerat med politisk skicklighet i mycket uppträdde i enlighet med statsvetaren Niccolò Machiavellis principer för en furstes befästande av sin makt, något som den svenska historieskrivningen ofta uteslutit.”


Förmodar att det egentligen är Vasas brutala metoder, hänsynslöshet och maktlystnad som nazisterna i SvP uppskattar. Det passar ju mer ihop med deras brutala ideologi och sätt att uppföra sig på.


                                                            _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Stolpskotten från SvP var ju även vid den grekiska ambassaden i måndags för att överlämna en protest mot att grekiska myndigheter arresterat ett antal nazister ifrån Gyllene Gryning.

Man spelade även in hela äventyret. Nu var det dock inget dokumentärstuk av Leni Riefenstahls kaliber över filmen. Snarare i klass med SD:s ”mästerregissör” Ekeroths järnrörsfilm.


Trots att man textat filmen i engelska och lagt på ödesmättad musik och att SvP:s pressekreterare Jonas Andersson i ett flammande tal utanför ambassaden, där han gick upp i falsett mot slutet, försökte leka Joseph Goebbels, så blev det ingen cinematisk succé.


Slutet på filmen blev faktiskt dock ganska underhållande. Efter att Jonas Andersson hetsat upp sin ”månghövdade” pöbel till bristningsgränsen så skulle SvP:s protestbrev överlämnas till någon ansvarig på den grekiska ambassaden.  Mangrant och med mod i bröstet marscherade SvP anhängarna taktfast in i byggnaden och knackade på ambassadens dörr.


Ingen öppnade dock.


Lätt stukade fick SvP anhängarna istället lägga sin protest i ambassadens brevlåda. Mot slutet kom också polisen och undrade vad de höll på med. 

För med tanke på våldsbenägenheten hos nazisterna i SvP så vet man ju aldrig vad som kan hända. Och med den sen tidigare dömde Jonas Andersson i närheten så kan man förstå polisens oro.

Han är bland annat dömd för misshandel, förberedelse till grov misshandel, våld mot tjänsteman, vapenbrott och olovligt innehav av farligt föremål och två fall av mened.


Med andra ord en ganska typisk representant för nynazisterna i SvP.


Raffina Wall för Slutpixlat