30 dec. 2013

Jimmie Åkesson vacklar och funderar på att avgå!

Det finns indikationer på att den Sverigedemokratiske ledaren Jimmie Åkesson eventuellt kommer att hoppa av som partiledare, och det redan innan valet 2014.

Från flera initierade källor inom Sverigedemokraterna som Slutpixlat varit i kontakt med kommer det nu rykten om att Jimmie Åkesson ämnar lämna som partiledare.Orsakerna till att Åkesson vill lämna partiledarposten sägs vara, att förutom att han har blivit far och vill ägna mer tid åt familjen, även börjat förlora tron på att partiet någonsin kommer att bli fri från rasismen.

Och för den som följt Åkesson det sista halvåret har man kunnat märka en klar förändring i Åkessons agerande. Åkesson har i de sista debatterna sett trött och håglös ut. Den så i normalt fall rappa retoriken från Åkessons håll är inte vad den brukade vara.


Och när den ena skandalen efter den andra inom partiet följt, så har Åkesson hållit sig undan och i det närmaste vägrat att kommentera de händelserna utan istället skickat fram sin stabschef Linus Bylund eller SD:s presschef Martin Kinnunen.


Den intressanta frågan i sammanhanget blir då om det finns någon inom SD som kan axla Åkessons roll som partiledare.


I dagsläget finns det ingen klar kandidat och vice partiledaren Jonas Åkerlund kan väl anses redan ha bränt sina skepp. Det vill säga om nu SD verkligen strävar efter att få bort sin rasistiska profil. Och på tal om profiler som visat sina rasistiska sidor så lär då nog inte heller Björn Söder, Thoralf Alfsson och Kent Ekeroth komma ifråga.


Övriga riksdagsledamöter hos SD är antingen för profillösa i sig, och de få kvinnorna i partiet kan nog inte heller räknas med då SD av tradition verkar vara ett parti som styrs av män för män.

Hur som helst så lär det troligtvis bli en infekterad intern maktkamp om nu ryktena om Åkessons funderingar på att lämna partiledarposten stämmer.


Om Åkesson nu bestämmer sig för att lämna så lär partiet nog rasa som en sten i opinionen, för Åkesson är partiet och utan honom inget parti.
 
Slutpixlat kommer naturligtvis att hålla läsarna uppdaterade så fort vi får reda på mer.

UPPDATERAT:

En av kommentatorerna på Slutpixlats FB-sida sade att detta kunde vara en grej planerad av SD i ett rent valstrategiskt syfte bara för att få sympatier. Kan mycket väl vara en grej från SD av rent valstrategisk karaktär. Dock så är uppgifterna ifrån flera olika interna källor inom SD och SDU så vi på Slutpixlat har ingen anledning att misstro de här uppgifterna.


Curt Latinosson för Slutpixlat