23 mars 2014

Thoralf Alfsson SD: ”Förbjud yrkesmässigt tiggeri!”


Thoralf Alfsson, den nu mer av partiledningen ratade riksdagsmannen har uppenbarligen svårt för det här med tiggare:

”Sverigedemokraterna kommer i vårt lokala valmanifest för 2014 föreslå att ett förbud mot yrkesmässigt tiggeri införs i den kommunala ordningsstadgan för Kalmar kommun.”


Yrkesmässigt tiggeri!?


Om nu denna ordningsstadga införs i Kalmar kommun, vem är det då som egentligen ska avgöra vad som är att anses som yrkesmässigt tiggeri, eller bara vanligt tiggeri?


Polisen? Eller ska Alfsson själv bli den som avgör vad som är att anses som yrkesmässigt tiggeri eller inte? Skall skolklassen som säljer lite hembakt utanför ICA också anses som yrkestiggare? 

Det skall bli intressant att se utformningen av detta förslag från SD. Ska de i vanlig ordning göra skillnad på folk och folk?

"Zigenare och annat östeuropeiskt klientel bör förbjudas från att bedriva yrkesmässigt tiggeri i vår kommun. Däremot så går det bra om fattiga Sverigedemokrater fortsättningsvis får tigga ihop lite pengar till vår partikassa."
    
Nu tror vi dock att polisen har viktigare saker för sig än att försöka utreda om en tiggare bedriver sin verksamhet yrkesmässigt eller bara för att denne råkar vara fattig och endast vill ha en slant för att överleva dagen.

Och sen så skall nog inte Thoralf Alfsson tala för högt om det här med yrkesmässigt tiggeri. För just nu så försöker hans partiledare Jimmie Åkesson att kränga en Dalahäst på Tradera för att skrapa ihop lite kosing till partiet. Det kan man kalla yrkestiggarverksamhet på hög nivå.


Curt Latinosson för Slutpixlat