9 apr. 2014

Sverigedemokraterna och drömmen om Utopia.

Om man reflekterar och botaniserar lite över vad det egentligen är Sverigedemokraterna vill med sin politik så framstår det snart ganska tydligt att de med sin politik enbart har ett fåtal mål i sikte.

Att kraftigt begränsa invandringen då de i sin sinnesförvirrade världsbild anser denna vara roten till allt ont i Sverige, som för exempel att gamla mor Svea råkade få fel hålfotsinlägg hos ortopeden.


Att lämna den Europeiska unionen då de anser denna vara en överstatlig verksamhet. Ändå satsar SD stort på att få in representanter i samma unions parlament. Förmodligen då enbart för att bli buksvågrar med andra fascistpartiers representanter. Då duger helt plötsligt EU som politisk plattform för SD. Finns ett ord för detta. HYCKLERI!


Att återinföra det så kallade folkhemmet. Tyvärr SD, eftersom ni helt missuppfattat vad folkhemmet egentligen var och stod för så låter det sig omöjliggöras. Folkhemmet som tanke var inte små röda stugor med vita knutar, på vars tomt det lekte äktsvenska blonda blåögda barn samtidigt som deras mor stod i köket och lagade maten, tvättade eller städade medans hennes man arbetade. Folkhemstanken utgick från ett samhälle där likhet, omtanke, samarbete och hjälpsamhet skulle gälla. Något som SD med sin politik aldrig kommer i närheten av.


Ja det var väl allt vad Sverigedemokraternas politik egentligen består av. Drömmen om landet Utopia där alla är blonda och blåögda och invandrare lyser med sin frånvaro kommer enbart att bli en dröm för SD och dess sympatisörer.


Det finns nämligen något som kallas samhällsutveckling. Och i denna utveckling ingår numera mångkulturen. Ett mångkulturellt samhälle där respekten och toleransen människor emellan oavsett etniskt ursprung, religiös tillhörighet eller sexuell läggning är det som lägger grunden för ett modernt fungerande samhälle.


Något som Sverigedemokraterna och dess sympatisörer aldrig lär begripa då de i sin nationalistvurmande och bakåtsträvande enfald aldrig kan se längre än lögnrubrikerna från hat- och rasistsajten Avpixlat.


Men, men… Låt Sverigedemokraterna och dess medlöpare få drömma om det förlovade landet Utopia ett tag. För snart så havererar deras dröm då verkligheten hinner ikapp dem. För hur det än är så har aldrig några fascistiska drömmar eller experiment överlevt särskilt länge. Det har de ju på egen hand borgat för.Curt Latinosson för Slutpixlat