23 maj 2014

Fußball für alle? NEIN!

Ingen har väl nu kunnat undgå den tyska fotbollsklubben Borussia Dortmunds video där man tar tydlig ställning mot nazismen. I filmen finns flera nazister på en fotbollsplan, men det hela går inte särskilt bra för dem. Alla försvinner från matchen på ett eller annat sätt och en text dyker upp som säger: "Fotboll och nazister passar inte tillsammans".


 

"Men hjälp av filmen hoppas vi skapa en dominoeffekt. Fans, sponsorer, åskådare och resten av ligan uppmanas att ta upp kampen mot nynazism tillsammans. Det är det enda sättet vi kan bli av med sådana attityder från våra arenor".

Borussia Dortmund beskriver sig själva som "en blandning av nationaliteter och kulturer både på och utanför planen", vilket givetvis inte går hand i hand med nazism.


Och apropå nazister så har ju idag Sverige”demokraten” Björn Söder haft avslutning på sin EU-valsturné, eller som vi andra kallar den, när vi nu ändå är inne på nazismens alla sentida avarter, ”Die große Lüge!“


För i Farsta så blev Söders torgmöte välbesökt. Något som också SD:aren Christoffer Dulny glatt påpekade på Twitter.Och visst hade han rätt. Vad han dock inte sade var att motdemonstranterna återigen var i klar majoritet. Enbart ett dussin SD:are var på plats mot uppskattningsvis 400 motdemonstranter.


Ja EU-valskampanjen går ju mot sitt slut för partierna och många av dem har ju som bekant sina finalmöten i morgon lördag.


Och apropå final. Så inte skall vi väl på valdagen på söndag bjuda in Sverigedemokraterna i finalspelet.


Fußball für alle? NEIN!Låt förnuftet segra när du går och röstar på Söndag.  Förneka SD en plats i Europa! Varför undrar ni då naturligtvis. Jo de var ju offside redan innan de kom in på planen på grund av sin främlingsfientlighet och rasism. Och en motspelare som kör med fula trix vill ju ingen ha med. Ge Åkesson det röda kortet på söndag. Demokrati och fascism passar inte tillsamman!


Raffina Wall för Slutpixlat