3 juni 2014

Kent Ekeroth: ”Nationaldagen är en mångkulturell indoktrineringsfest!”

Att Sverigedemokraterna inte gillar hur dagens utformningen på nationaldagen ser ut är ju sen innan mer än väl känt.

Jimmie Åkesson ogillade så till den grad förrförra årets nationaldag på Skansen att han kände sig tvungen att uttrycka sin ilska över detta:

”NATIONALDAGEN I år deltog jag i firandet av nationaldagen på Skansen. Det blev inget firande för hela Sverige, men ett firande för det urbana Stockholm och den etniska mångfald som bara funnits i 30 år. Om nationaldagen ska fortsätta firas på detta sätt, med ett ensidigt internationellt perspektiv med självförnekelse och historielöshet som grundläggande ingredienser, är jag tveksam till att medverka framöver.”


Det passar sig alltså inte för herr Åkesson att alla i Sverige får vara med och fira nationaldagen. Enligt Åkesson så skall nationaldagen enbart vara till för svenskar och inga andra.

”Ett nationaldagsfirande värt namnet bör enligt min uppfattning vara utformat för att ena nationens medborgare kring de värden som deras samhälle vilar på.”

Vad Åkesson egentligen vill ha sagt är att nationaldagen skall firas på de värdegrunder som den Sverigedemokratiska ideologin vilar på.

Det vill säga extrem nationalism kryddat med en överdriven vurm för minnen från fornstora dagar.

Åkesson och Sverigedemokraterna vill helt enkelt göra nationaldagen till sin alldeles egna personliga sak där de drömmer sig tillbaks till tider som sen länge är borta och där inga nysvenskar är tillåtna att delta. Och därmed är Sverigedemokraterna tillbaks på rasismens ruta ett igen. Att särskilja människor i dem och vi.

Orsaken till Jimmie Åkessons nuvarande aversion mot nationaldagsfirandet var när musikgruppen Panetoz på 2012 års nationaldagsfirande på Skansen uppträdde med sången, ”ooa hela natten”, Där man bland annat i texten sjunger, ”Spelar ingen roll om du är svart eller vit i Sverige.”

 
Titta en bit in i denna video så får ni se en mycket ”glad och munter” Jimmie Åkesson sittandes i sin folkdräkt och ”tjoa och tjimma” i takt med musiken. Eller rättare sagt, han ser mycket obekväm där han sitter. Blev väl en musikalisk mångkulturchock för honom. 

Och nu vill ju inte den Sverigedemokratiska riksdagsmannen Kent Ekeroth vara sämre än sin kära ledare när det kommer att visa sin aversion mot hur årets nationaldag kommer att firas.
 

Den ”mångkulturella indoktrineringsfest”, som Ekeroth hänvisar till är en fest för BARN som anordnas av Historiska museet i Stockholm .

Där blir det familjekul, boksläpp för barn, sång, musik, och tal. Och att den svenska nationalsången framförs på 4 olika språk.


Men herre gud så ”vänsterindoktrinerade” dessa stackars barn kommer att bli när de bland annat får höra den Svenska nationalsången framföras på 4 språk. Sen ska vi ju inte tala om hur oerhört ”vänsterindoktrinerade” barn blir när de får delta i lite kul för hela familjen och lyssna på lite musik.

En liten upplysning till Åkesson/Ekeroth och hans Sverigedemokrater är att vi nu faktiskt lever i ett nytt sekel där utvecklingen går framåt, inte bakåt. Och att det i det moderna Sverige finns någonting som heter utveckling.  En utveckling mot ett mångkulturellt samhälle där alla oavsett vilket land de ursprungligen kommer ifrån har rätt att vara med om de så önskar för att fira Sveriges nationaldag.

För nationaldagen skall vara till för alla. Inte bara för ett fåtal tokstollar som säger sig värna svenskhetens bevarande och utmåla dem som inte håller med som svenskfientliga. Och om det är några som verkligen är just svenskfientliga så är det ju Sverigedemokraterna som genom sin isolationspolitik gentemot omvärlden gör allt för att urholka vad Sverige egentligen står för.

Ett Sverige som värnar om människors lika rätt att vara just människor, oavsett vilket land de kommer ifrån, vilken kultur de har, vilken religion de har, eller vilken sexuell läggning de har. Det om något, är en svensk tradition som bör bevaras.

Så om Åkesson och hans Sverigedemokrater inte önskar delta i nationaldagsfirandet så står det dem fritt. Ni är inte tvingade. Ta er förlegade ideologi och kryp tillbaks under den gråsten av äkta svenskt urberg ni en gång kom fram ur. Det är där ni hör hemma. För ni och era gelikar platsar inte i ett mångkulturellt modernt demokratiskt samhälle.

Ta ni Sverigedemokrater och fira er version av den Svenska nationaldagen på ett för er mer passande ställe. Dyngestan!


Raffina Wall för Slutpixlat