26 juli 2014

Nazister från SvP kan komma att åtalas för mordförsök!

Efter det att minst fyra nazister från Svenskarnas parti SvP i Malmö i mars i år med brutalt våld och med knivar gick till en planerad attack mot personer som deltagit i en feministisk demonstration, där de knivhögg ett antal av dessa personer i ryggen, så kan nu tre av nazisterna från SvP komma att åtalas för fyra fall av mordförsök vardera. Misstanken är att de fyra tillsammans har utövat kraftigt våld och haft för avsikt att döda de fyra personer som skadades vid överfallet.

Dock så är tyvärr tre av de misstänkta nazisterna från SvP fortfarande försatta på fri fot i väntan på att utredningen mot dem ska bli klar. Något som tycks ta tid då inte de resultaten från SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium, som polis och åklagare väntar på ej ännu är klara kan man läsa i dagens Sydsvenskan. Och det för att ärendet har en lägre prioritet hos SKL då ingen för närvarande för brotten sitter frihetsberövad, vilket kan tyckas mycket märkligt då vi har att göra med mycket våldsbenägna nazister som inte tvekar att använda dödligt våld i sin politiska kamp.


Nazister har begått 14 politiska mord och dråp under tio år i Sverige. Motsvarande siffra hos radikala islamister och vänsterextremister: 0.


Det råder med andra ord ingen tvekan om vilken ytterlighetsgrupp som är farligast i Sverige.


Och en av de nazister från SvP som deltog i den planerade attacken i Malmö och flydde ju fältet var ju en av de tongivande nazisterna hos SvP, Andreas Carlsson, som nu är internationellt efterlyst för fyra fall av mordförsök.

Andreas Carlsson har figurerat i vit makt-miljön sedan i början av 2000-talet. 2003 var han medlem i NSF. 2006 stod han som andra namn på Nationalsocialistisk fronts lista till kommunfullmäktige i Kristianstad. 2008 var han medlem i Folkfronten som, liksom Nationalsocialistisk front, var en föregångare till Svenskarnas parti. 2010 var han femte namn på riksdagslistan för Svenskarnas parti och förstanamn på fullmäktigelistan i Svalöv. 2011 och 2012 ansvarade han för partiets sommarläger Nordisk vision där det bland annat förekom "politisk skolning".


Andreas Carlsson är också dömd sedan tidigare. 2005 dömdes han, och erkände, att han slagit en kvinna i huvudet med en flaska utanför en krog i Helsingborg. "Det är enligt tingsrätten en allvarlig misshandel. Det rör sig om en oprovocerad misshandel med tillhygge, som hade kunnat leda till betydligt allvarligare skador än som blev fallet", skrev tingsrätten och utdömde villkorlig dom med samhällstjänst. Tidigare, 1999 och 2004, har han också dömts för skadegörelse och fått ett strafföreläggande för brott mot vapenlagen.

 
Nazisten från SvP Andreas Carlsson

Så med tanke på hur farliga dessa nazister från SvP är, så är det förvånande att tre av de som deltog i naziattacken i Malmö över huvud taget släpptes på fri fot i väntan på att utredningen skulle bli klar.

Bättre då att polis och åklagare prioriterat ärendet högre och under tiden hållit dessa nazister från SvP bakom lås och bom då de utan tvekan utgör en fara för allmänheten i Sverige. Räcker att höra hur nazisternas i SvP egen propagandaminister Joseph Goebbels, Nils-Erik Hennix uttrycker sig för att man ska förstå att SvP är ett parti fyllt av för allmänheten våldsamt farliga individer.

   

Raffina Wall för Slutpixlat