9 sep. 2014

SD-politiker: "Hellre tomma stolar än idioter."

Kommer ni ihåg den före detta Sverigedemokraten Lennart Carlström som uttalade sig positivt om moskéer och hemspråksundervisning.  Och det gick inte för sig. Att visa den minsta tolerans stred ju uppenbarligen mot partiets policy.

 Främlingsfientlighet och rasism.

”Nolltoleransen gäller även oss som inte vill jaga folkgrupper. Att vara muslimfientlig är ett krav från partitoppen”, säger Carlström.


Något som Linus Bylund, partiets stabschef bekräftar.


Han påpekar att nolltoleransen gäller alla som avviker från partiets linje. Det finns ingen plats för folk med egna agendor.


”När vi antingen utesluter eller blir av med folk som inte sköter sig tror jag att vi tjänar på det i längden”, säger han.


Med andra ord så är du inte främlingsfientlig, rasist, eller är uttalat islamofobisk så har du inte i SD att göra.


Ingen nyhet naturligtvis, men att Bylund nu officiellt bekräftar att partiets linje är att vara främlingsfientliga och rasistiska är intressant. Och då måste ju alla ha missuppfattat Åkessons tal om nolltolerans mot rasism. Det är ju naturligtvis precis tvärtom.


En högt uppsatt partikamrat till Bylund som vill vara anonym formulerar det något rakare:


”Hellre tomma stolar än idioter”.


Vi kan då konstatera att det Sverigedemokratiska partiet efter de senaste dagarnas avhopp och utsparkningar då snart enbart kommer att bestå av en massa tomma stolar. När blir det Åkessons tur att lämna partiet då?


Och tomma stolar har ju SD genom åren samlat på sig i mängd. Och då talar vi inte enbart om de tomma stolar som ute i vissa kommuner aldrig lär bli besatta då SD saknar ”kompetent” folk att besätta dessa platser med.

Det tycks vara så att nytillträdda Sverigedemokrater inte ens hinner parkera sin bak i en stol innan de får foten i samma bak. Och då på det mycket slumpmässiga sätt som SD numer tycks hantera sin version av nolltolerans mot rasism. Undra hur många fler tomma stolar och ömmande bakar vi får se under resten av 2014?


Raffina Wall för Slutpixlat