10 okt. 2014

Avpixlats lögner till en ny nivå.

Den av Sverigedemokraterna högt älskade hat- och rasistsajten Avpixlat, Ekeroths skapelse, tycks inte dra sig för något längre.

Nu skyller man en getstöld i Alfta, i Hälsingland i helgen på ett asylboende i närheten.


”I den lilla byn Alfta i Hälsingland finns även asylboendet Alfta Quren. Strax intill bor en familj som hade en get i en inhägnad. I samband med att den muslimska högtidsfesten Eid Al-Adha startade i helgen försvann familjens get”.


Så skriver de på Avpixlat i en artikel som sedan den publicerades den sjätte oktober fått över 3 600 interaktioner på Facebook.


Nu visar det sig att Avpixlat inte har några som helst belägg för att någon på asylboendet stulit någon get.


Man spekulerar bara vidare i vanlig ordning och skyller naturligtvis på flyktingarna för det inträffade. I detta fall så får muslimerna åter igen utstå Avpixlats hat och lögner.


I en tredje artikel på helahälsingland.se, som bevakat händelseförloppet, säger Jonas Otterbeck, professor i islamologi på Lunds universitet, att det är ett brott mot islamsk lag att stjäla andras djur.


"I dessa dagar kan man ju även tänka sig att någon stjäl en get och slaktar den för att smutskasta eventuella muslimer på boendet", säger han till helahälsingland.se.


Och enligt Ove Lindberg, delägare i Fastigheterna på Kullen AB som driver asylboendet, har ingen där märkt av någon stulen get. Enligt honom har polisen undersökt utan att hitta något, och han garanterar att ingen obehörig person släpps in i deras kök.


Påståendena om att getstölden skulle ha med hans asylboende att göra avfärdar han som ”rykten och skitsnack”. Han säger att han mest upplevt positiva reaktioner på asylboendet, men även en del negativa. (Helahälsingland)


Den ansvarige utgivaren för Avpixlat, Mats Dagerlind borde väl egentligen anmälas för förtal på grund av artikeln. 


För det är ju inte första gången Avpixlat kommer med fullständigt grundlösa anklagelser mot just invandrare eller flyktingar. 

Avpixlat tar alla chanser att hetsa upp sin hatpöbel till nya nivåer. Även med rena lögner.

Och den som påstår att inte den SD-vänliga hat- och rasistsajten Avpixlat är just en hat- och rasistsajt, ja den har nog totalt gått bort sig i verkligheten.

Raffina Wall för Slutpixlat