28 okt. 2014

Tommy Hansson, SD: ”Dan Park är Sveriges viktigaste konstnär och ett geni.”

Den Sverigedemokratiske politikern Tommy Hansson i Södertälje, ni vet han som frekvent kommer med islamofoba och homofoba uttalanden, hyllar nu i sin blogg den så kallade gatukonstnären Dan Park, och tycker att han är Sveriges viktigaste konstnär och dessutom ett geni.

”Jag skulle vilja hävda att Parks är det största artistiska geni vi för närvarande har. Något som det enkelspåriga, endimensionella och uppriktigt sagt korkade officiella Sverige helt enkelt inte klarar av i alla sin förstockade vänsterdominans.”


Vi bör i sammanhanget påpeka att Dan Park ett flertal gånger blivit dömd för hets mot folkgrupp. Senaste gången dömdes han till sex månaders fängelse för att ha spridit hetsande och hatiska budskap mot invandrare.


Verkligen ”genialsikt” gjort.


Man är väl egentligen inte förvånad över att Sverigedemokrater och andra högerextrema element tycker att Dan Parks klipp o klistra ”konst” är de mest magnifika de sett.


För den så kallade konst som Park visar upp innehåller enbart ett klart främlingsfientligt och rasistiskt budskap. Något som passar rasisterna som handen i handsken.


Tommy Hansson och många andra högerextremister tycker att svenska myndigheters agerande mot Park kan liknas vid DDR-fasoner och att de domar som fallit mot Park är politiska domar. De hävdar till och med att Park, när han satt inne, var en politisk samvetsfånge?På sin blogg hävdar Tommy Hansson att den bild som Dan Park gjorde på en negerslav i bojor föreställande Mamodou Jallow enbart var gjord av Park för att ironisera med begreppet rasism och att driva med de så kallade antirasisternas lättkränkthet och den sakrosankta politiska korrektheten.

Nog enbart Hansson som har denna infantila åsikt om denna bild.


Alla vi andra tycker att den bilden enbart förmedlade en enda sak. Ren och skär rasism. Precis som nästan alla andra klipp o klistra bilder Park har gjort.

 
Detta är varken genialiskt gjort eller gör Dan Park till Sveriges viktigaste konstnär. Dan Park är enbart en individ som håller på med hets mot folkgrupp. Och att han straffas för detta vidriga beteende är naturligtvis helt korrekt.


Curt Latinosson för Slutpixlat