3 nov. 2014

Avpixlat och Dagerlind fick nobben.


Dagens Media kan man läsa att den SD-vänliga hat- och rasistsajten Avpixlat nekats från att bli kund hos Content Central, vilket innebär att de inte kan köpa Content Central skribenters texter.

Content Central är en marknadsplats där frilansjournalister och medier gör affärer.


”Vi tycker inte att Avpixlat är en kund som vi ska ha. Vi vill inte att våra frilansares texter ska hamna i deras kanaler”, säger Content Centrals vd Joachim Ljungquist till Dagens Media.


”Styrelsen var enig om att medier som anses vara främlingsfientliga, inte står för alla människors lika värde och inte värnar om demokratiska värderingar inte ska tillåtas som kunder hos Content Central”, säger Joachim Ljungquist vidare.


Och personen som ville registrera Avpixlat som kund hos Content Central var ingen mindre än Avpixlats redaktör och ansvarige utgivare Mats Dagerlind själv.


Dagerlind försökte även registrera sig själv som kund hos Content Central, då som frilandsskribent.


Även detta nobbades av Content Central.


”Vi väljer att neka honom även som skribent eftersom han är så kontroversiell som person, men framförallt för att han har en inflytelserik roll på den här hatsajten”, sade Joachim Ljungquist avslutningsvis.


Hat- och rasistsajten Avpixlats Mats Dagerlind har det inte lätt numer. Första nobbades han att bli medlem i Publicistklubben på grund av att han inte på långa vägar klarade av att uppfylla de pressetiska reglerna, vilket bland annat innebär att man ska ge korrekta nyheter. Respektera den personliga integriteten. Vara varsam med bilder så att de inte vilseleder. Vara objektiv och lyfta fram flera åsikter. Vara försiktig med att publicera namn.


Och när det kommer till Avpixlats publicistiska verksamhet så bryter de konstant mot samtliga här ovanstående regler. Något som nu då Dagerlind som den ansvarige utgivaren för Avpixlat han är, bär ansvar för och nu till sist även ledde till att inte varken Avpixlat eller Dagerlind själv fick bli kund hos Content Central.


Och naturligtvis så kände sig Dagerlind så förfördelad av Content Centrals beslut att han i Avpixlat i sedvanlig ordning skrev en alldeles för lång och intetsägande artikel under rubriken, ”Content Central och den vänsterliberala mediekartellens ångest”, där han beskyller Content Central och dess vd för att vara lierad med kriminellt belastade våldsbejakande vänsterextremister vars enda syfte är att begå lagbrott för att stoppa alternativ Sverigevänlig media.


Ja jösses!? Än har inte 25-öringen trillat ned hos Dagerlind om varför han och hans Avpixlat återigen nekas att mingla sig med andra journalister och media överlag.


När Dagelind nekades medlemskap i Publicistklubben så skrev han också en lång hatfylld artikel där hans offerkofta nådde ända ned i golvet och där han totalsågade hela Publicistklubbens styrelse som idioter.


Att sen som Dagerlind nu gör, återigen upprepa detta beteende i en ny artkel, då han och hans Avpixlat förvägrades att bli kund hos Content Central gör det ju definitivt inte lättare för honom och hans Avpixlat att bli medlem någonstans.


Något som uppenbarligen Dagerlind inte begriper. 


Att som Dagerlind är, vara så kallad chefredaktör för en SD-vänlig hat- och rasistsajt som Avpixlat är, och som dagligen sprider främlingsfientlighet och rasism och därmed totalstruntar i att följa alla pressetiska regler som finns kan inte vara det lättaste.


För i takt med att Avpxlat ökar sina ambitioner på att vara Sveriges största SD-vänliga hat- och rasistsajt, så minskar som sagt också per automatik Dagerlinds chanser att komma med i någon mediarelaterad organisation, förening eller sammanslutning. Inte ens Bamseklubben.


Och det med all rätt. För förespråkare för främlingsfientlighet och rasism hör inte hemma någonstans. Någonsin!


Raffina Wall för Slutpixlat