18 dec. 2012

Den osunda sekten SD!Sektledare Åkesson? Nej Rasputin!Ja det var väl egentligen ingen nyhet att Sverigedemokraterna styrs som en sekt av sektledaren själv Jimmie Åkesson.


Nu hoppar ju den ledande SDU politikern Stefan Lundqvist av och blir politiska vilde i Uppsala Kommunalfullmäktige.


”– Jag är totalt missnöjd med hur ledningen styr partiet. Det råder en skriande inkompetens och nepotism – man ser partiet som sin egen privata lekstuga, man skor sig, sina flickvänner, sina kompisar. Man ger dem uppdrag, löner och förmåner utan att bedriva en vettig politik för att förändra landet och ta över makten. Alla övriga engagerade ser man som inkräktare och farliga konkurrenter om makten”, säger Stefan Lundkvist till Expressen.


Och att SD ledningen är skriande inkompetent kan vi ju hålla med om, och att det utan tvekan är en lekstuga för leksakspolitiker är ju sedan länge bevisat genom järnrörsgängets eskapader.


Brukar ju vara så att politiska högerextrema partier leds just som en sekt. En ledare med total kontroll som enbart skor sig själv och sina ja sägare och avfärdar all kritik mot sig själv och sina ja sägare med orden, ”ni begriper inte bättre!”


När nu SD med sektledare Åkesson lyckades att komma in i det politiska finrummet så tog han alltså chansen att se till att sko sig själv och sina kompisar.


Liknande exempel på hur liknande sekter likt SD har styrts kan man finna gott om.  Rumäniens forne diktator Ceausescu är ett exempel på hur totalitär makt kan korrumpera en man.  Ett nu levande exemplar är den Vitryske ledaren och diktatorn Aleksandr Lukasjenko, som sett till att fylla sin familjs och vänners plånböcker på folkets bekostnad. Åkesson skor sig i det här fallet på sitt fotfolks bekostnad och är uppenbarligen inte ens intresserad av att stödja de lokala partidistrikten ute i landet.


Men egentligen är man inte så förvånad till att Åkesson styr partiet med järnhand, då han nog sneglat på hur hans ”store” idol i livet styrde sitt parti med inte bara en järnhand utan också med en stor portion egenskapad chimär om att han är en större ledare än vad han egentligen är.


Och vi vet ju alla hur det gick för Åkessons ”store” idol i slutändan där han satt i sin bunker och förbannade alla tidigare ja sägare som nu övergett honom när de i slutänden såg åt vilket håll utvecklingen gick.


Sverigedemokraterna är helt klart en introvert sekt där man vänder sig från den reella verkligheten för att skydda sig från den. Och i SD:s fall är det ju främst mångkulturen man försöker skydda sig mot.


Intressant i sammanhanget är nu att icke bara har SD en sandlåda i form av SD pöbeln på husorganet Avpixlat, nu har de enligt Stefan Lundqvist även en lekstuga att tillgå. Men givetvis enbart för sektledare Åkessons och hans närmaste då. Sandlåde pöbeln göre sig icke besvär med att komma in i lekstugan då de icke begriper bättre.


Och i traditionsenlig anda så hävdar partisekreterare Björn Söder att Lundqvist enbart vill smutskasta partiet.  Men det var väl en ganska väntat kommentar från Söder, som är Åkessons högra hand.  En av dessa ja sägare som gärna vill vara med i den Åkesson ledda sekten och erhålla de förmåner detta innebär.


Curt Latinosson för Slutpixlat.