10 dec. 2012

Fredrick Federley! En man som inte räds intoleransen!
I dagens Aftonbladet kan man på ledarsidan läsa en utmärkt artikel av Eva Franchell om den centerpartistiska riksdagsmannen Fredrick Federley. Artikeln handlar om den hatkultur som bland annat våra politiker utsätts för.


Utan tvekan så att Fredrick är en mycket modig man som står upp för sina åsikter. Något som bland annat hatpöbeln på SD:s inofficiella sajt Avpixlat inte tycks gilla något vidare.  Inte bara hånar de honom för att han är en förespråkare för rätten till fri sexuallitet utan också framförallt för att han vågar säga emot denna hatpöbel.


Att Sverige behöver fler modiga politiker som vågar stå upp mot hatpöbeln och dess företrädare i riksdagen, SD är ju helt klart. Men här krävs ju också att politiker över lag vågar ta ett ansvar och säga emot hatpöbeln. Och då menar jag naturligtvis våra politiker ute i kommunerna som inte får låta sig tystas av denna pöbel.


Men det är ju icke enbart våra politiker som drabbas av denna hatpöbel. Även vi journalister får vår beskärda del av pöbelns hat också. Och speciellt när vi i våra artiklar berättar sanningen om denna hatpöbel och dess företrädare.


Frågan är nu också hur vi skall kunna komma tillrätta med detta hat som sprids bland annat via Sajter som Avpixlat, Fria Tider och Exponerat. En mycket enkel väg att gå vore helt enkelt att förbjuda dessa sajter. Men då kommer vi ju naturligtvis in på frågan om yttrandefrihet. Men jag undrar verkligen om det ligger i yttrandefrihetens intresse att kalla folk för bögar, horor, svartskalle, muslimjävel osv. Och det kan inte ligga i yttrandefrihetens intresse att tillåta pöbeln att sprida dessa intoleranta, främlingsfientliga och rasistiska ytterligheter via obskyra sajter på nätet.


Om någon effekt mot det allt mer ökande hatet mot politiker, journalister och andra som står emot hatpöbeln ska uppnås så får nog Demokratiminister Birgitta Ohlsson vidta kraftåtgärder.


Mitt förslag är att släcka ned hatpöbelns sajter. Börja med den största av dem alla. Avpixlat. 

Och sist ett ord riktat till Fredrick Federley. Tack för att du vågar och har modet att stå upp mot hatkulturen och dess företrädare.

Raffina Wall
SR