12 jan. 2013

Centerns interna rasister!

Centerpartiet har sina egna kålhuvuden uppenbarligen.Inte bara SD som består av rasister. Nu tycks det finnas en och annan så kallad smygrasist i Centerpartiet också.


För ett antal Centerpartister i Färgelanda tycks uppenbarligen ha väldigt förutfattade meningar om invandrare. I en debattartikel i Bohuslänningen om Centerns nya idéprogram så skriver de så här:


”Om idéprogrammets vision går igenom kommer Sverige att överbefolkas av illitterata storfamiljer som i brist på arbete - produktionsapparaten har slagits ut på grund av lågprisimport - löser arvsskiften med Kalasjnikovs”.


En av författarna till artikeln, Ingemar Lindhe, ångrar uppenbarligen ingenting?


”Varför skulle jag ångra någonting? Vi har bara beskrivit det framtida samhället, vilka konsekvenser det blir om idéprogrammet går igenom, säger han.”


Utan tvekan så att vissa centerpartister använder samma typ av formuleringar som frekvent förekommer på vissa rasistsajter. Alltså förutfattade och högst osanna saker sägs som om det skulle vara sant.


Nu har naturligtvis andra mer intelligentare centerpartister reagerat på denna artikel och kräver att de som skrivit artikeln skall uteslutas ur partiet. Och allt annat vore väl egentligen en skandal. För inte vill väl Centern likt SD låtsas om att man ogillar ett sådant uttalande samtidigt som man i kulisserna står och applåderar det. För inte tror jag att Centerpartiet som kallar sig Alliansens gröna röst i fortsättningen vill bli kallad för Alliansens bruna röst.


De här centerpartisterna som skrivit den här högst rasistiska och osanna beskrivningen av invandrare skulle nog utan tvekan mottagas med öppna armar av SD om de blev uteslutna ur Centerpartiet. För de använder ju precis samma retorik som det vedervärdiga riksrasistpartiet SD.


Karl-Johan Johansson-Svensk Chefredaktör för Slutpixlat