23 jan. 2013

INTE BARA I DIKTATURENS RYSSLAND!Inte bara i Sverige intoleransen mot HBT-personer växer. I Ryssland så tar de sig tyvärr ännu grövre uttryck då både Putinanhängare och den allt mer inflytelserika ryska ortodoxa kyrkan nu med olika metoder försöker kränka folks rättigheter.

Ryssland tar därmed stormsteg tillbaks i utvecklingen och börjar numer åter likna sovjettidens förbudssamhälle.

Tyvärr finns det som sagt liknande tendenser ibland även i Sverige där det Sverigedemokratiska partiets politiska företrädare bland annat anser att homosexualitet är orent.

Björn Söder, är Sverigedemokraternas partisekreterare sedan 2005 och han står bakom flera homofobiska kommentarer.

Sjukliga beteenden som skulle få vilken normalt funtad människa som helst att känna avsky och få kväljningar är idag helt normala beteenden”, skrev han 2003. ”Dessa sexuella avarter är inte normala", menar han i partiets nättidning under Stockholm Pride 2007. Björn Söder jämställde homosexuella med pedofiler och folk som har sex med djur och han kallade Pride för "det perversa homosexevenemanget". Han avslutade med ”Sverige behöver en moralisk upprustning för att åter kunna bli ett friskt och sunt samhälle”.

Fler företrädare för Sverigedemokraterna har gjort liknande uttalanden om HBT-personer, och det alvarliga är att de genom sådana här uttalanden inte enbart försöker egga sina likasinnade på hatsajter som bland annat Avpixlat utan att de även uppenbarligen har en agenda som på alla möjliga vis är ute efter att inskränka människors rätt i ett fritt och demokratiskt samhälle.

I ett lamt försök att verka rumsrena så har SD friskt rensat i sitt familjepolitiska handlingsprogram.

"Män och kvinnor kompletterar varandra, och därför är också alla barns rätt till en mor och en far av väsentlig betydelse. Oerhört centralt är också att barnens bästa beaktas i alla situationer inom familjepolitikens område. Av dessa anledningar motsätter sig partiet krav från såväl ensamstående som från samkönade par eller polygama grupper om att få adoptera barn. Detta bortsett från speciella fall av anhörigadoption. Av samma skäl motsätter sig Sverigedemokraterna även lesbisk inseminationsrätt. Detta innebär på intet sätt att partiet motsätter sig eller nedvärderar dessa gruppers levnadsval eller läggning."

Denna text är numer borttagen ur SD: s familjepolitiska handlingsprogram. Men med tanke på hur vissa SD-politiker fortfarande uttrycker sig om bland annat HBT-presoner och deras rättigheter så är det att likställa med Jimmie Åkessons tal om nolltolerans mot rasism.

Bara fagra ord utan egentlig mening och innehåll. Allt för att verka som om de är det de minst av allt vill vara. Politiskt korrekta.

Nu får vi inte hoppas att det går lika långt i Sverige som i Ryssland där man kraftigt försöker minska HBT-personers rättigheter och piska upp en hatstämning mot dem. Alvarligast är dock att vi i Sveriges riksdag har ett parti som har en agenda som vill motverka folks rätt att leva som de vill. Förutom att Sverigedemokraterna är rasister och islamofober så är de även homofober.

Curt Latinosson för Slutpixlat

SvD GP