13 feb. 2013

Stormtruppens ledare!

Härförare!


I skenet av de senaste dagarnas debatt om näthatare och de konsekvenser detta får, så är det inte svårt att dra paralleller till hur forna tiders ledare hetsade sina ”stormtrupper” till illgärningar och våldsdåd. Då fanns visserligen inte internet som de kunde nyttja för att sprida sitt hatiska budskap på.  Men sättet dessa hetsare agerade på är det samma nu som då.


Genom att sprida sina lögnaktiga doktriner och rikta in sig på vissa folkgrupper eller politiska motståndare så eggade man upp fotfolket till att utföra smutsjobbet.


Det är det skandalsajten och Sverigedemokraternas inofficiella husorgan Avpixlat ägnar sig åt. Med stormtrupp ledaren Mats Dagerlind i spetsen så slår nu sajten Avpixlat nya rekord i avskyvärdheter. Genom sina onyanserade och rasistiska artiklar och inlägg i dessa näthatarnas alldeles eget mecka så spär herr Dagerlind på hatet. Han är med andra ord motorn som håller detta näthat vid liv. Och då hans egna stormtrupper, slynglarna i Avpixlats kommentars fällt, har fritt spelrum, då de bakom anonymitetens slöja kan häva ur sig vilka rasistiska och hatiska kommentarer som helst utan att i nuläget riskera att bli bestraffade för sina uttalanden, så eskalerar detta näthat till nya höjder samtidigt som herr Dagerlind gnuggar händerna i förtjusning över vad han uppnått.


Aftonbladets Peter Kadhammar beskriver mycket bra i sin krönika hur denna nätpöbel och dess hat tar sig uttryck. "Näthatarna fungerar precis som mobben på skolgården".


Och det är utan tvekan så att dessa näthatare är som mobben på skolgården. En ledare som initierar och en hord av illaterala och illa utbildade dumskallar som följer efter. Det var så hatet uppstod och eskalerade under SA-ledaren Ernst Röhms ledning i naziregimens Tyskland och det är så samma hat nu uppstår under Avpixlats Mats Dagerlinds ledning.


Dock så skall man i sammanhanget påpeka att Ernst Röhms agerande senare inte föll i god jord hos herr Hitler som lät mörda honom.


Nu så lär det väl inte gå lika långt inom Sverigedemokraterna då herr ledare Åkesson inte uppenbarligen tycker att detta näthat, initierat av Mats Dagerlinds Avpixlat är något att bry sig om. Herr Åkesson har ju sagt att på skandalsajten Avpixlat så kommer ju de obekväma sanningarna fram. För Sverigedemokraterna så är nu alltså ordet ”sanning” att jämställa med bland annat grovt verbala påhopp på invandrare och journalister då initierade av SD:s egen rikskrönikör Mats Dagerlind.


Och när nu herr Åkesson har valt att låta järnrörsgängets topp fotograf Kent Ekeroth fortsätta sitta kvar i riksdagen och ”omskolat” Erik Almqvist till PR konsult med en bonus på 4 miljoner kronor som går rätt ned i Almqvist egna bolag ”Forntid & Dårtid”, förlåt, Samtid & Framtid, så förstår man återigen att herr Åkesson tar mycket lätt på vad Avpixlats egen propagandaminister av osanningar, Mats Dagerlind sysslar med.


Herr Åkessons tal om nolltolerans mot rasism ekar därmed tämligen tomt då han inte ens bryr sig om att fördöma sina egna partikollegors grova rasistiska övertramp utan istället premierar dessa med nya uppdrag i riksdagen eller slänger till dem en liten slant som plåster på såren. Och enligt Sverigedemokraternas synsätt så är det naturligtvis alltid den PK vänliga eliten och dess journalister som är orsaken till dessa sår. Självkritik är absolut inte SD:s starka sida.


Så i dagsläget lär inte Avpixlats inofficielle chefredaktör Mats Dagerlind ha något att oroa sig för.  Det vill säga om nu inte det serverbolag på Nya Zeeland som Avpixlat använder sig av släcker ned Avpixlats sajt då de Nya Zeeländska myndigheterna nyligen bett samtliga på Nya Zeeland baserade server företag att se över och släcka ned sajter som innehåller främlingsfientligt, rasistiskt och sexistiskt innehåll.  Och det vore ju en välgärning från de Nya Zeeländska myndigheterna om detta blev verklighet.


Karl-Johan Johansson-Svensk Chefredaktör för Slutpixlat

SR