19 mars 2013

Almqvists kompisar marscherar!Landet som Erik Almqvist hyllar som ett föredöme . På sajten Avpixlat konstaterade Almqvist att, ”Ungern är ett fantastiskt land som i flera avseenden borde stå som förebild för Sverige. Till skillnad från i Sverige finns det i Ungern en stor tolerans för människor som värdesätter det egna landets kultur, historia, värderingar och intressen.”

Samma Ungern som nu prisar judehataren Ferenc Szaniszlo, som sagt att judar och romer är mänskliga apor. Han är ökänd i Ungern där antisemitism och hatretorik mot romer tillhör det normala.

Inte undra på att Sverigedemokraten Almqvist trivs som fisken i vattnet i detta land.

”Till skillnad från i Sverige finns det i Ungern en stor tolerans för människor som värdesätter det egna landets kultur, historia, värderingar och intressen.”

Jojo… Ungern värdesätter det egna landets historia, värderingar och intressen. Då på bekostnad av judar och romer. Retoriken känns allt för välbekant med den av Sverigedemokrater förda retoriken.

Dessutom så har Ungern ändrat vallagen, inskränkt pressfriheten, minskat domstolarnas självständighet och kringskurit demokratin.

Som sagt inte undra på att SD älskar det Ungerska landets politiska utveckling.

Vilket även Moderaterna tycks göra!?

Ungern styrs av premiärministern Viktor Orban från partiet Fidesz, systerparti till svenska Moderaterna. På grund av valsystemet har han två tredjedels majoritet i parlamentet. 

När Fidesz vann valet 2010 utropade Moderaternas gruppledare Gunnar Hökmark på sin blogg: "Ungerns val stärker demokratin". Utan den europeiska högerns uppbackning och stöd hade Orban för länge sedan varit isolerad. Och även nu, när den internationella kritiken börjar tillta, är de svenska Moderaterna förvånansvärt tysta.

Den som tiger samtycker. 

Raffina Wall för Slutpixlat

AB  SR
EXPO