10 mars 2013

Arnholm ger SD en spark i baken!Folkpartiets Maria Arnholm, ny jämställdhetsminister.

Maria Arnholm, ny jämställdhetsminister, tog upp näthatet i sitt debuttal på Folkpartiets riksmöte i Västerås.

”Kvinnohat är gammalt som gatan, det är bara nätet som är nytt”, säger Arnholm efter sitt tal.

”Jag tror att vi måste skärpa oss allihopa, ta vårt ansvar, samtidigt som regelverket självklart också måste finnas där.”

I talet gick hon också till angrepp mot Sverigedemokraterna.
”De är patriarkatet upphöjt till politik,” sade Arnholm.

För henne är SD:s inträde i riksdagen ett tecken på att jämställdheten trots allt inte kommit så långt i samhället. (Källa SvD)

Så rätt hon har Arnholm. Inte är det mycket bevänt med jämställdheten hos SD. Bara att se deras idépolitiska program, där de hyllar kärnfamiljen och det gamla folkhemmet. Det vill säga att kvinnan skall stå bakom spisen medans mannen utför "stordåd."

I Sverigedemokraternas Familj och Jämställdhetspolitiska program kan man läsa följande något kryptiska förklaring till det här med jämställdhet mellan man och kvinna, eller rättare sagt skillnader:
 
"Som tidigare nämnts är det Sverigedemokraternas uppfattning att det existerar medfödda skillnader mellan de flesta män och de flesta kvinnor som går bortom det som kan observeras med blotta ögat."

"Går bortom det som kan observeras med blotta ögat?"

Helt klart är att i SD:s Jämställdhetspolitiska program så gör man stor skillnad mellan just man och kvinna. Och allt detta naturligtvis för att detta ska passa in med deras omoderna ideologi och patriarkala synsätt på just kvinnan. 
 
Raffina Wall för Slutpixlat

HD  Skånskan   Aftonbladet
GP