10 mars 2013

Sverigedemokraternas systerparti fullblodsrasister!Nigel Farage. Storbritanniens rasistiska motsvarighet till Jimmie Åkesson.
I dagens SvD kan vi läsa en artikel av Therese Larsson där hon tar upp det brittiska Torypartiet och David Camerons problem med det populistiska och klart rasistiska United Kingdom Independence Party, UKIP.

Anledningen till Camerons problem är ett fyllnadsval i Eastleigh. En skandal hade tvingat bort en liberal parlamentsledamot ifrån Eastleigh, och nu skulle han ersättas.

När rösterna i fyllnadsvalet var räknade, så kom först Torykandidaten på tredje plats. United Kingdom Independence Partys kandidat kom på andra plats med hela 27,8 procent av rösterna. Detta sände chockvågor genom det konservativa partiet.

UKIP är likt Sverigedemokraterna ett högerpopulistiskt, konservativt, nationalistiskt och EU fientligt parti. Partiet förespråkar ett totalstopp för all invandring till Storbritannien och att landet lämnar EU.

Partiets ledare, Nigel Farage hyllas ofta på den Sverigedemokratiska hat och rasistsajten Avpixlat och beskrivs här som en karismatisk och vältalig politiker.

Med tanke på hur ”vältaliga” Avpixlat själva är så kan man ju förstå att de avgudar rasisten Nigel Farage.

UKIP är ett ganska spretigt parti med många viljor för Farage att hålla reda på. I januari förklarade Dewsbury, en gren av det högerextrema English Defence League i West Yorkshire sitt stöd för UKIP och en ledamot, John Emms, klagade på UKIP:s officiella webbforum att den brittiska nazistiska rörelsen British National Party, var föremål för förföljelse av politiskt korrekta vänster ligister.

Några av UKIP:s ledande ”ljushuvuden” hyllas av högerextremister utomlands. I februari i kölvattnen av skolmassakern i Sandy Hook, USA, där 20 barn och 6 vuxna dödades, dök Viscount Monckton i Brenchley, partiets tidigare vice ordförande, upp i en högerkonservativ tv-show i USA och sade att vapenkontrollen i Storbritannien var som ett ”kneejerk.” Han hävdade också att EU var en diktatur och att Australiens premiärminister, Julia Gillard var en kommunist.

Inte utan att man känner igen UKIP:s retoriska dravel ifrån dess svenska systerparti Sverigedemokraterna. Bägge partierna är klart invandringsfientliga. Bägge partierna avskyr EU som pesten och vill lämna EU.

Utan tvekan är UKIP och SD populistiska enfrågepartier, där man har ett klart fokus enbart på invandringsfrågor och med en tämligen enkelspårig retorik hetsar upp sina sympatisörer till nya rasistiska påhopp.

Och likt Sverigedemokraterna har UKIP också sina rötägg i leden som gör uttalanden som att, homosexualitet är att jämföra med pedofili, eller andra homofoba och rasistsiska uttalanden.
(Sunday Mirror)

Så inte är det konstigt att Nigel Farage och hans UKIP hyllas på Sverigedemokraternas skandal och rasistsajt Avpixlat.

Raffina Wall för Slutpixlat