18 mars 2013

Bilan har fallit! Var det allt!?Nazisten Patrik Ehn, gruppledare i Västra Götalandsregionen blev idag utesluten ur Sverigedemokraterna. Med röstsiffrorna 14 mot 3. Det tog sex timmar att komma fram till detta. Intressant hade varit att få reda på vilka dessa 3 är som ville behålla Patrik Ehn.

Vilka de andra 11 stycken som blivit uteslutna ville Björn Söder i nuläget inte uppge.

Och då kan man ställa sig frågan, varför ville inte Björn Söder tala om vilka de andra är. Annat än att han sade att inte alla av de som uteslutits var aktiva inom politiken på offentliga poster. Det betyder förmodligen att ett antal vanliga medlemmar nu uteslutits. Frågan är då hur många av de kommunpolitikerna inom Sverigedemokraterna som bilan föll över. Eller var Ehn enbart den enda?

Svagt av Sverigedemokraterna att inte offentligt gå ut med vilka de övriga är.

Jimmie Åkessons tal om nolltolerans mot rasism inom partiet är nog en vision trots dagens uteslutningar. Tillräckligt med tokstollar kvar i det partiet så det både väl räcker till och blir över.

Om Åkesson verkligen skulle göra allvar av sin nolltolerans mot rasism så borde han se till att den av Sverigedemokraterna sponsrade hat och rasistsajt Avpixlat lades ned för gott och att man klippte banden med Avpixlats störste rasist Mats Dagerlind.

Men även detta skulle naturligtvis inte räcka till. SD är i grund och botten ett parti med en ideologi som bottnar i just intolerans, främlingsfientlighet och rasism.

"Det är ett smutsigt spel som står bakom det här," säger Patrik Ehn till Aftonbladet.

Åkesson konsoliderar därmed sitt grepp om partiet och gör sig av med för honom obekväma individer.  Ett mönster som känns igen från andra totalitärt styrda partier genom historien. De långa knivarnas natt går igen. Ingen går längre säker.

Ett litet utdrag ur det pressmeddelande från SD angående dagens uteslutningar:

"Nolltoleransen som initierades av Jimmie Åkesson under hösten 2012 och som vunnit starkt gehör lokalt i partiet föreskriver att ideologiska överträdelser och andra övertramp inte kommer att accepteras och alltid ska föranleda konsekvenser från partiets sida." 

Det där med att det vunnit starkt gehör lokalt inom partiet måste väl ändå ses som minst sagt överdrivet med tanke på hur många av SD:s lokalpolitiker som har uttalat sitt stöd till just Patrik Ehn. Är det en form av självbedrägeri som SD:s partistyrelse begår tro!?

Karl-Johan Johansson-Svensk Chefredaktör för Slutpixlat