18 mars 2013

Gräver SD nu sin egen grav?Nu när de långa knivarnas natt går mot en ny dag så lär nog Sverigedemokraterna få slipa om sina knivar per omgående. Det går ju inte an att hugga någon i ryggen meden en slö kniv. Eller gör det?

För det är ju just det de faktiskt gjort. För inom SD så pågår det uppenbart en falangstrid mellan den helt klart mer extremt högerinriktade gruppen som har mycket starka nationalistiska inslag och Jimmie Åkessons falang, som på ytan enbart vill verka mer rumsrena än sina extremhöger kompisar på andra sidan. Denna chimära rumsrenhet bär faktiskt något av ett löjets skimmer över sig då de bägge falangernas sida i grunden står för samma rasistiska åsikter.

Allt grundar sig enbart i en maktkamp inom SD om vem som ska leda partiet. Och när nu Jimmie Åkesson och hans falang ville stärka greppet om makten så kom ju Jimmie Åkessons tal om nolltolerans inom partiet som en klar skänk från ovan. Han använde sig helt enkelt av denna nolltolerans som ursäkt för att göra sig av med konkurrenterna inom partiet.

Detta lär nog inte gå spårlöst förbi då man redan på den av Sverigedemokraterna sponsrade hat och rasistsajten Avpixlat redan nu märker att beslutet att utesluta Patrik Ehn ur partiet absolut inte var populärt. Många är de som hyllar Ehn och kritiserar Åkesson för att ha blivit allt för politiskt korrekta bara för att passa in bland övriga partier i Sverige. Finns till och med de som talar om att lämna SD och gå över till ”riktiga” partier som de kallar det. Förmodar då att nazzepartierna gläds över detta.

Vi andra normala medborgare gläds naturligtvis över detta då det visar på en klar spricka i det Sverigedemokratiska partiet. Lättmjölksrasisterna på Åkessons sida och standardmjölksrasisterna på den ena sidan. Är dessa inre falangstrider vi nu ser allt mer av inom SD början på slutet för partiet? Gräver de nu sin egen grav?

Vi kan ju alltid hoppas. För oavsett vem som stöder vilken sida är i sammanhanget tämligen ointressant. De är ju till sist ändå en bunt vedervärdiga rasister.

Karl-Johan Johansson-Svensk Chefredaktör för Slutpixlat
SvD   SvD