12 apr. 2013

Avpixlat. Är det därifrån nästa Breivik kommer ifrån? Gästinlägg.Ja att tre Sverigedemokrater beväpnar sig med järnrör och hävdar att det enbart är i självförsvarssyfte bara för att en tämligen berusad man påstår sig tillhöra ett kriminellt nätverk måste väl ändå ses som på gränsen till försök att bruka övervåld.

Däremot så har en annan Sverigedemokrat, Cristopher Gårner som sitter invald för SD i Karlshamn verkligen brukat övervåld. Med en kofot. Vilket han dömts för med ett års fängelse. Brottsrubriceringen var grov misshandel, olaga hemfridsbrott och olaga hot.

Att Sverigedemokraten Gårner dessutom kallat sitt misshandelsoffer för negerjävel är ju att jämställa med Erik Almqvists numer så berömda uttalande om Soran Ismail, vilken han ett flertal gånger kallade för babbe.

Bägge dessa mäns uttalanden är ju naturligtvis högst rasistiska.

Förutom att verbalt grovt misshandla sina offer så används numer även tillhyggen av vissa Sverigedemokrater.

Favorit tillhyggena är numer i de Sverigedemokratiska kretsarna järnrör och kofötter. Vilket naturligtvis är illa nog.

Man måste då ställa sig en alvarlig fråga i det här sammanhanget. Vad skulle kunna hänt om järnrören eller kofoten var riktiga vapen. Skjutvapen då vill säga.

För med den uppskruvade hatretorik som används inom Sverigedemokraterna och framför allt av dess husorgan Avpixlat så kanske nästa utfall från en Sverigedemokrat eller någon av dess sympatisörer kommer att sluta väldigt illa. Vi minns ju alla vad som hände på Utöja i Norge där den klart högerextremistiske och av Avpixlat influerade Anders Behring Breivik gick bärsärk och dödade 69 personer varav de flesta var ungdomar.

För det är utom tvivel att det i de Sverigedemokratiska kretsarna säkert finns ett antal mycket psykiskt instabila personer som en dag låter sig påverkas av den hatretorik och hatpropaganda som bland annat Avpixlat ansvarar för. Än så länge så är hoten ibland annat kommentarsfälten på Avpixlat av den verbala arten och riktar sig i vanlig ordning mot invandrare, politiska motståndare och journalister.

Men vad händer den dag då det riktigt slår runt i huvudet på någon av dessa av hat psykiskt sjuka budbärare. Tanken är naturligtvis skrämmande och kan kännas en aning verklighetsfrämmande. Men glöm inte vad som hände på Utöja. Det kan hända även här om det högerextrema partiet Sverigedemokraterna och dess husorgan Avpixlat fritt får sprida sina lögner och sitt hatiska budskap.

Så låt oss inte falla för deras hatretorik. Bekämpa den i stället med de demokratiska medel som anstår sig i en demokrati. Utan våld och hot. Bekämpa intoleransen, främlingsfientligheten och rasismen utan att falla ned till Avpixlats låga och vidriga odemokratiska nivå.

Mats Johansson. Pacifist.