14 maj 2013

Gapa inte för högt SD!Intressant att se hur Sverigedemokraterna idag slår sig för bröstet och säger att trenden i opinionen har vänt när de fick se opinionssiffrorna från Sentio. Enligt den så skulle SD ha ökat med 2,1 procent från föregående undersökning.


Sentios undersökning är baserad på 1 006 intervjuade personer under perioden 2-9 maj.

Avpixlat lade förståss ut Sentios mätning omgående och Kent Ekeroth twittrade glatt att nu är banne mig Sverigedemokraterna lika stort som halva det Moderata partiet!?

Men idag kom också Yougovs opinionsundersökning för maj. Där ökar bara SD med blott 0,1 procent från 10,8 till 10.9 procent.Den undersökningen är genomförd under perioden 3 april till 7 maj. Och den omfattar intervjuer med 1797 personer.

Detta gör ju naturligtvis Yougovs undersökning pålitligare och mer realistisk då den genomförts under en längre period och med ett större antal intervjuer än Sentios. Yougovs speglar nog sanningen bättre om hur opinionsläget är för SD.

Och den opinionsundersökningen hamnar inte på första sidan hos Avpixlat. Man kan ju undra varför. Gapa inte för högt Sverigedemokrater. Alla vet ju att nästa SD skandal väntar runt hörnet. Brukar vara mer regel än undantag hos SD. Opinionen klarar bara av ett begränsat antal skandaler innan de för gott inser att inom SD kommer det då aldrig bli någon ordning, och då är det fritt fall i opinionsmätningarna som väntar.

Karl-Johan Johansson-Svensk för Slutpixlat