2 juni 2013

Åkesson, en respektlös fulspelare!

Socialdemokraterna är förbannade på Jimmie Åkessons försök att identifiera sig själv med Per Albin Hansson genom att låtsas att det är han som har skrivit förordet i Åkessons nya bok. Dock så mixtrar Åkesson in sin egen politiska ideologi i förordet och förvanskar vad Per Albin Hansson egentligen sagt.

Tilltaget får flera tunga S-toppar att svara med ilska mot SD-ledaren.


”Det visar hur borta han är. Det är förfärligt”, säger förre LO-ordföranden Stig Malm.


”Vad Per Albin sade på sin tid det har han inte en susning om, han var inte ens född då. Och sedan håller han på att skriva om och skriva till, det är väldigt dåligt. Han vet att Per Albin Hansson är känd och därför använder han honom. Nästa bok blir det väl Tage Erlander. Det här är väldigt dålig stil.”


Och det kan vi här på Slutpixlat hålla med om. Inte bara dålig stil från Åkesson, han hånar ju inte enbart hela arbetarrörelsen, utan även alla de utanför arbetarrörelsen som anser att Per Albin Hansson var en stor statsman.


Enligt Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund vill SD-ledaren inte ge fler kommentarer kring sin bok i nuläget. Som svar på de socialdemokratiska reaktionerna säger Bylund:


”Däremot kan jag säga att det är ytterligt provocerande att det finns socialdemokrater som är medlemmar i det socialdemokratiska partiet, som anser sig överhuvudtaget förvalta något arv från Per Albin Hansson.”


Och det skulle SD göra på ett bättre sätt, menar du?


”Absolut, tveklöst.”


Snacka om att inte SD har en susning om vad arvet efter Per Albin Hansson egentligen är för något. Sverigedemokraterna är väl det parti som sämst skulle kunna ta hand om arvet efter Per Albin Hansson.


Sverigedemokraterna klarar ju enbart att ta hand om sitt egna smutsbruna arv. Vi får ju inte glömma ur vilka grupperingar SD en gång uppstod. Diverse nazistiska sådana.


Nej det enda i Per Albin Hanssons arv som SD och Åkesson snöat in sig på är folkhemstanken. Och inte ens det klarar de av att tolka på rätt sätt. Åkesson fortsätter att spela sitt politiska fulspel där han gärna vill jämföra sig med stora statsmän i historien i tron om att det gynnar partiet. Den ende statsman han borde jämföra sig med var varken stor eller god. Han var en liten patetisk figur som orsakade ett världskrig och över 60 miljoner döda.


Något att tänka på för de som tänker rösta på Åkesson och hans SD i valet 2014.


Åkesson kanske skulle ta på sig "foliehatten" permanent. 
Karl-Johan Johansson-Svensk för Slutpixlat