2 juni 2013

SD-toppen skor sig själva och skiter i fotfolket!

SVT:s granskning av riksdagsledamöternas löner visar att Sverigedemokraterna toppar listan. 

Jimmie Åkesson (SD) tjänar 1,2 miljoner om året.


Hans andreman Björn Söder tjänar 1,1 miljoner.


Tillsammans ligger de i den absoluta lönetoppen för politiker.


”Jag tycker det är fullt rimligt”, säger Jimmie Åkesson.


En kartläggning som SVT gjort visar att SD-topparna kasserar ut rekordlöner från sitt parti – utöver sin årliga riksdagslön på 700 000 kronor.


Vänsterpartiet och Miljöpartiet betalar ingen lön till sina ledare.
Högerledarna Fredrik Reinfeldt(M), Göran Hägglund(KD) och Jan Björklund(FP) får 120 000–144 000 kronor om året.


De fyra Sverigedemokraterna får:


Jimmie Åkesson: 455 000 kronor per år
Björn Söder: 350 000 kronor per år
Richard Jomshof: 140 000 kronor per år
Mattias Karlsson: 140 000 kronor per år


Åkesson tycker att detta är fullt rimligt!?


”Om du jobbar som tv-reporter och i en korvkiosk och jobbar på två ställen borde du få betalt för två jobb”, säger han till SVT och säger att utöver ersättning för att vara partiledare och representera partiet i riksdagen ska miljoninkomsten hindra honom från korruption:


”Det handlar också om att vaccinera politiker mot korruption”, säger Jimmie Åkesson.


Öh… Där var en intressant retorisk kullerbytta från Åkesson. ”Vaccinera politiker mot korruption!?”


Är det inte en form av korruption att till varje pris försöka sko sig själva som SD toppen tycks göra medan deras partiarbetare ute ilandet går lottlösa?Sveriges folkvalda sverigedemokrater är de politiker som har överlägset lägst inkomst jämfört med alla riksdagspartiernas folkvalda. Det är också det parti som har störst skillnad mellan gräsrötterna och partiledningen. Det visar en genomgång SVT gjort.
  
Och den före detta partikollegan Patrik Ehn, som varit med och satt Åkessons lön, är skarpt kritisk mot partiets ”vd-löner”.

”Det är helt orimliga belopp. Jag tror inte att han gör ett bättre jobb om han inte hade den ersättningen. Sverigedemokraternas väljare förväntar sig högre grad av idealism från sina företrädare.
Partitopparnas superlöner går emot den Sverigedemokratiska tanken om en folkrörelse. Jag tycker illa om att man sätter Jimmie Åkesson och Björn Söder på en guldtron , säger han till Aftonbladet.

Förövrigt så sätts Åkessons höga lön av hans svärmor, hans pressekreterare och ytterligare fyra personer i hans närhet. Vilken drömsvärmor Åkesson har.  

Kritiken ute ibland det Sverigedemokratiska fotfolket lär nog inte bli mindre mot hur partitoppen agerar. Vi lär nog få se en del avhopp i protest mot hur partiledningen skor sig själva. Kanske detta öppnar ögonen på en del som tror att sverigedemokraterna är det enda ”rätta” partiet som säger de rätta ”sanningarna”.


 Raffina Wall för Slutpixlat