4 juni 2013

Drömmen om 20 procent för SD borta.


I den senaste stora och betydligt mer tillförlitligare opinionsundersökningen från SCB om var partisympatierna ligger så får Sverigedemokraterna 7,7 procent. Långt ifrån det mål på 20 procent som stora delar av de Sverigedemokratiska sympatisörerna tror på.

Ja de tror att de kommer att få detta vid 2014-års val. Men sanningen verkar ju redan nu visa åt var det går för SD. Eller rättare sagt alla interna stridigheter, avhopp, uteslutningar och denna ständiga ström av mindre begåvade rasistiska uttalanden från diverse SD-politiker gör att de aldrig kommer att nå upp till några 20 procent.

Och förövrigt så förtjänar inte ett parti som bygger sin politik på intolerans, främlingsfientlighet, rasism, islamofobi, homofobi och en särdeles stor portion hat mot den som inte tycker som dem att få några 20 procent.

Tyvärr så kan vi bara konstatera att vi i Sverige har cirka 7 procent rasister som kan tänka sig rösta på SD.  För vad än Sverigedemokraterna själva försöker säga, så är de ett solklart exempel på ett högerextremt rasistiskt parti med klara fascistiska drag.

Och vilken människa vid sina sinnens fulla bruk skulle vilja rösta på ett sådant parti.


Curt Latinosson för Slutpixlat 


SvD  SvD
AB DN  AB 
AB