19 juni 2013

Ekeroth snuvar hat och rasistsajten Avpixlat på pengar.Som både övrig media och Slutpixlat igår skrev så är den Sverigedemokratiska riksdagsledamoten Kent Ekeroth under granskning av skattemyndigheten
.
Under 2011 har Kent Ekeroth enligt Skatteverket fått över 226 000 kronor insatt på sitt bankkonto. Pengar som är donationer till Avpixlat. Av dessa har Ekeroth betalat utgifter för bland annat serverkostnader på 25 389 kronor, ett belopp Ekeroth inte behöver skatta för. Skatteverket medger också avdrag för särskild löneskatt på 40 230 kronor.

Dock så kan man undra var de resterande 200 000 kronorna hamnat. Har de verkligen kommit Avpixlat till handa eller har de hamnat i Ekeroths egna fickor?

Nu utreds även Kent Ekeroths skattedeklaration för inkomståret 2012. Enligt Skatteverket råder det samma förhållanden i 2012 års deklaration som 2011.

Och nu visar det sig också att Ekeroth har fört över 70 000 kronor från hans Avpixlatkonto till ett av sina egna personliga konton?

Varför kan man då undra?

Verkar som om Ekeroth varit och nallat lite ur kakburken för egna behov. Vilket är ganska underligt då han gott och väl borde klara sig på den riksdagsmannalön han uppbär.

Man kan ju undra vart pengarna tagit vägen. För i sammanhanget verkar det ju som om inte alla pengarna från Ekeroths Avpixlatkonto verkligen har gått till Avpixlat då de inte för allt för länge sedan var ute och bönade och bad om donationer till sin hat och rasistsajt för att de som de sade, behövde utveckla Avpixlat. Bättre de avvecklade hela sajten.

Expo sökte Ekeroth för en kommentar om det hela.

”Jag har inte tid”, svarade han.

Och det kan man ju förstå. Ekeroth har väl fullt upp med att försöka hitta en vettig förklaring på varför han bland annat behövde föra över 70 000 kronor till sitt personliga konto. Nog vissa av donatorerna till Avpixlat som också är intresserade av att få reda på vart pengarna har gått till, och om verkligen alla pengar på Ekeroths Avpixlatkonto gått till just Avpixlat eller Ekeroths egna nöjen
.
Det kostar att ligga på topp. Inte politiskt, för det har ju aldrig någon SD-politiker gjort, men väl i Stockholmsvärldens nattliv. Svinga järnrör och dinera på Operakällaren kostar ju en del.

Undrar förövrigt vad Avpixlats grand "old" man tycker om Ekeroths sätt att "hantera" Avpixlats konto. 


Curt Latinosson för Slutpixlat