3 juni 2013

Per Albin Hansson hedersmedlem i SD!?Om man får tro vad Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund skriver på Twitter, så vill SD ge den avlidne socialdemokratiske partiledaren Per Albin Hansson ett postumt hedersmedlemskap i SD.


Att sen samme Bylund klappar sig för bröstet och tycker att han bara är så duktig, för att han i Expressen kommenterade vad han tyckte var, vissa socialdemokraters obefintliga självinsikt, tyder enbart på hur lite han begriper om vem Per Albin Hansson egentligen var. Om Bylund och Åkesson tror sig locka över socialdemokratiska väljare till SD genom att försöka utnyttja Per Albin Hanssons namn så har de grovt underskattat de socialdemokratiska väljarnas kunskaper om vem Per Albin Hansson var. Och förövrigt alla icke socialdemokrater också som väl vet vilken man Per Albin Hansson var.

Är man ett enfrågeparti som SD är, så är det inte konstigt att man försöker sko sig och ta poäng på andra människors bekostnad. Någon övrig egen politik har man ju inte.

Och att försöka tillskansa sig egna pluspoäng på en död mans bekostnad måste i sammanhanget ses som ett högst osmakligt och makabert spektakel från Åkessons sida för att saluföra sin kommande bok.

Vi på Slutpixlat tycker att Åkesson borde använda en annan historisk figur till sitt förord. Den figuren stämmer betydligt bättre överens med vad det är Åkesson förmodligen vill ha sagt i sin bok.


Raffina Wall för Slutpixlat