9 juni 2013

Sverigedemokraterna borde förbjudas!

DN kan man läsa att Frankrike tänker upplösa högerextrema rörelser.

Det säger Frankrikes premiärminister efter att fem skinheads misstänks ha deltagit i dödsmisshandeln av en 18-årig antifascist i onsdags.


Att förbjuda högerextrema rörelser borde också göras i Sverige. För vi får inte glömma att de politiska mord som skett i Sverige de senaste 25 åren alltid har kommit från högerextrema krafter.


Säpo misstänker att svenska nazister, personer i vit makt-rörelsen, begick 14 politiska mord och dråp mellan mars 1999 och februari 2009.


Läs det igen: 14 politiska mord och dråp.


Det framgår av en diger utredning som Säpo och Brottsförebyggande rådet, Brå, publicerade 2009. Rapporten heter ”Våldsam politisk extremism”. Den visar att Sverige inte är det lilla fridsamma land vi gärna vill tro.


Mordet på fackföreningsmannen Björn Söderberg den tolfte oktober 1999 var spektakulärt och öppet politiskt. Andra mord begångna av personer ur vit makt-rörelsen tycks vara interna uppgörelser, överfall på homosexuella och attacker på mörkhyade.


Och då Sverigedemokraterna har sin grund i nazismen och vit makt rörelsen så vore det kanske också på plats att förbjuda dem att verka. Skillnaden mellan de rena högerextrema nazirörelserna och SD är hårfin.


För trots att SD försökt polera sitt yttre och talar om nolltolerans mot rasism så ska man inte låta lura sig. Under Armani och Hugo Boss kostymerna så är fortfarande uniformen brun.


Fotnot: Det första politiskt högerextremistiska terrordådet på 1900 talet var attentatet mot tidningen Norrskensflamman 1940 som tog livet av fem personer, däribland 2 barn.

Karl-Johan Johansson-Svensk