18 juli 2013

Avpixlat, ”gode gud, det saknas kors på flaggan!”På den av Sverigedemokraterna sponsrade hat och rasistsajten Avpixlat så går konspirationsteoretikerna snart sagt i spinn i sina antaganden om det mesta. Denna gång är det den svenska flaggan som står i centrum.

 Det duger nämligen inte längre att det viftas med blågula flaggor som inte exakt ser ut som svenska fanan.  Och när de inte längre ser ut exakt som svenska fanan, ja då är det en konspiration mot Sverigedemokraterna!?


”Är flaggbytet ännu ett försök att hävda att sport och politik inte hör ihop, denna gång som en markering mot Sverigedemokrater och Sverigevänlig nationalfrämjande politik?”

Man är uppenbarligen inte sena att på Avpixlat söka efter händelser som enligt deras syn kan ses som Sverigefientliga aktiviteter, det vill säga saker som vänder sig mot SD och dess politik.  Och hittar man inga så hittar man på saker och tror sedan på fullt allvar att detta är sant. Konspirationsteori på hög nivå med andra ord som med råge späs på i Avpixlats kommentarsfält.


Dock så finns det ett fåtal Sverigedemokrater som behåller sansen och förklarar vad det verkligen rör sig om.Försöken från Avpixlats håll att vända olika händelser till att de skulle vara osvenska eller Sverigefientliga känns enbart högst patetiska, och håller sig definitivt på sandlådenivå.

Curt Latinosson för Slutpixlat