21 juli 2013

Handelsbanken hjälper hat och rasistsajten Exponerat!?När betaltjänstföretaget Paypal blockerade den främlingsfientliga sajten Exponerat.info från att använda deras tjänst för att få in donationer så vände sig Exponerat till Handelsbanken för att få öppna ett nytt donationskonto.


Och det gick tydligen utan några som helst problem bra. Man undrar egentligen hur Handelsbanken tänkte när de nu ger sitt aktiva stöd genom att upplåta ett konto för att en främlingsfientlig, rasistisk och hatisk sajt som Exponerat med att få in pengar för att kunna fortsätta med sin vidriga verksamhet.

På Exponerat hängs dömda och misstänkta brottslingar, ofta med invandrarbakgrund, ut med namn och bild. Tidsskriften Expo beskriver Exponerat som en grovt rasistisk hatsajt.

I december avslöjade Researchgruppen att en av dem som ligger bakom Exponerat är en dömd sexbrottsling.

Kan inte vara någon bra publicitet för banken som år 2012 blev utsedd till årets bank att stödja sådan här verksamhet. För inte kan väl Handelsbanken som under andra kvartalet i år ökade sitt rörelseresultat med hela 4 723 miljoner kronor vara i behov av att förvalta pengar åt en obskyr rasistsajt.Curt Latinosson för Slutpixlat