14 juli 2013

Kent Ekeroths kopplingar till våldsrörelsen SDL.

Att den Sverigedemokratiske och skandalomsusade riksdagsmannen Kent Ekeroth har djupa kopplingar till den våldsamma antiislamska gruppen Swedish Defence League som uppmanar till våld och väpnat motstånd är ju känt sedan tidigare.  Men det skadar inte att återigen upplysa folk om var SD och dess politiker står och var de hämtar sina politiskt förvridna idéer ifrån och vilka vidriga rörelser de stödjer.


 Ekeroth pekas ut som centralgestalt i Counterjihad rörelsen.


Det är i den här rörelsen, där det uppmanas till våld och väpnat motstånd, som den profilerade SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth pekas ut som en centralgestalt.

Kent Ekeroth är som internationell sekreterare den person Sverigedemokraterna skickar på uppdrag runt i världen för att representera partiet.


Han har själv länkat till Gates of Vienna och Fjordman vid upprepade tillfällen och han omnämns på sajten som en av rörelsens ledande aktivister.


Kent Ekeroth har också bjudit in andra profiler inom rörelsen till Sverige. Bland annat den tongivande engelsmannen Alan Lake, 2009.


Två år senare skrev Lake ”som man sår får man skörda” efter massakern på Utöya. Alan Lake har också tidigare skrivit inlägg med uppmaningar att komma med namn till en dödslista med makthavare som svikit sitt land och förtjänade att dödas.


Efter Utöya var Sverigedemokraterna oerhört tydliga. Vi har ingen koppling till några antiislamistiska rörelser som bejakar våld. Jimmie Åkesson sa att han aldrig skulle kompromissa med de värdena. Hur tycker du att det rimmar då med Kent Ekeroths engagemang?


”SD som parti har aldrig haft någon kontakt med någon som förespråkar våld eller står för extremism. Att Kent Ekeroth som individ har haft det måste bero på att de här uttalandena inte har varit kända för honom. Jag är helt övertygad om det”, säger Mattias Karlsson.


När Fjordman strax efter massakern i Norge pekades ut som Breiviks idol var Kent Ekeroth snabb att försvara honom. På sin egen hemsida skrev han bland annat:


”Fjordmans texter ger för övrigt inget utrymme till de hemskheter Breivik utfört överhuvudtaget. Tvärtom går de ut på att bevara demokrati, öppenhet och Västerlandet.”


Ekeroth förnekar numer att han har någon kontakt med SDL. Men han och följande Sverigedemokratiska riksdagsmän, Josef Fransson, Matthias Karlsson, Thoralf Alfsson, och Johnny Skalin, är goda vänner via Facebook med Vasili Richardsson som är SDL:s vice ordföranden som förövrigt bildade Tryckfrihetssällskapet tillsamman med islamofoben Ingrid Carlqvist. Vasili Richardsson är förövrigt också dömd för misshandel av en 23-årig kvinna och en ordningsvakt.


Vasili Richardsson
Av bättre skrot och korn är inte SDL:s ordföranden själv, Kamil Ryba, som har dömts för brott mot en kvinna. I november 2012 mottog Ryba strafföreläggande för olaga hot, ofredande och skadegörelse, allt riktat mot samma kvinna. Under 10 månader skickade han hotfulla SMS om att han skulle döda henne, han slog sönder en ruta på hennes bil, samt avslutade utan hennes vetskap hennes telefonabonnemang. Genom åklagare fick kvinnan till slut ett besöksförbud mot talespersonen. Kamil Ryba utreds fortfarande för andra brott i samma ärende.

Kamil Ryba
”SD som parti har aldrig haft någon kontakt med någon som förespråkar våld eller står för extremism”, sade ju Matthias Karlsson. Märkligt då att han själv fortfarande är vän på Facebook med SDL:s Vasili Richardsson.

Som ni ser så är det inget vackert klientel som riksdagsmannen Ekeroth och hans Sverigedemokratiska polare rör sig med. Men vem är vid det här laget förvånad.
De kan inte förneka att kontakterna finns där. För i slutändan är det ju ändå främlingsfientligheten och rasismen som förenar dem. Lika barn leka bäst.


Uppdrag granskning om CounterJihad och Kent Ekerot.
 
Raffina Wall för Slutpixlat