14 juli 2013

Swedish Defence League, SDL, i en styrkedemonstration!?I dagens rasistiska demonstration på Götaplatsen i Göteborg där islamofoberna från SDL samlats för att protestera mot vad de kallar islamiseringen av Sverige dök det faktiskt upp cirka 12 stycken anhängare på plats? Fantastiskt!

SDL har sina rötter i det brittiska English Defence League, en högerextrem rörelse som bildades 2009.

Förutom SDL kommer representanter från systerorganisationerna i Polen och Norge att tala under mötet.

Enligt SDL:s vice ordförande Vasili Rikardsson är SDL:s mål att stoppa islamiseringen genom opinionsbildning. Man vill exempelvis att moskéer och heltäckande slöjor ska förbjudas. Vasili Rikardsson hoppas att ungefär 50 personer kommer att demonstrera på deras sida.


”Vi är en organisation som är emot isalmiseringen av Sverige. Jag tycker att det just nu pågår en väldigt stor muslimsk invandring till Sverige. Islam vill tränga sig in i den svenska kulturen genom halalmat och ramadan”, säger Kamil Ryba, talesperson för SDL.

Förbjuda moskéer och heltäckande slöjor!? Islam vill tränga sig in i den svenska kulturen med halalmat och ramadan!?

För det första så har ju vi har ju faktiskt religionsfrihet i Sverige. Något som islamofoberna utan tvekan vill inskränka. Och att som SDL tror att halamat och ramadan skulle tränga undan den svenska kulturen är lika befängt som att tro på att himlen är havet och vise versa.

Nu så möttes rasisterna av en motdemonstration anordnad av nätverket 14 juli. Det består av personer från ett antal politiska partier, religiösa samfund och antirasistiska organisationer. Cirka 300 personer slöt upp till motdemonstrationen. Bra för att vara i semestertider.

Foto: Roger Lundsten
”Det samhälle som SDL vill ha vill inte vi ha. Vi står upp för demokrati och mänskliga rättigheter”, säger Sara Lund-Persson från Nätverket 14 juli.

Och det är något som vi på Slutpixlat håller med om. Rasisterna skall inte få stå oemotsagda och spy ut sina vedervärdiga och människoförnedrande åsikter.

Nu var det ju faktiskt  cirka 12 rasister som dykt upp för att visa sina sympatier för SDL.  Inte många med andra ord. Men så länge det finns en enda rasist kvar därute så måste kampen mot rasismen fortsätta.

Raffina Wall för Slutpixlat

GP  Aftonbladet SR