16 aug. 2013

Nordea upplåter donationskonto åt nazistiska Svenskarnas parti.Nazisterna i SvP marscherar.
Efter påpekande från Slutpixlat till Handelsbanken om att de upplät ett donationskonto åt hat och rasistsajten Exponerat så avslutade Handelsbanken detta konto.

Nu visar det sig tyvärr att Nordea upplåter ett donationskonto åt det öppet nazistiska Svenskarnas parti.

På SvP:s hemsida så finns det uppgifter för att donera pengar till dem via ett konto i Nordea.

Svenskarnas parti är ett öppet nazistiskt och rasistiskt parti som utmålar för exempel homosexuella som ett hot mot demokratin och utmålar andra människor från andra kulturer som mindre värda.

SvP är också ett parti som öppet proklamerar för våld gentemot politiska motståndare, och har vid ett flertal tillfällen också begagnat sig av fysiskt våld för understryka detta.

Det kan väl inte vara Nordeas mening att stödja en nazistisk och rasistisk organisation genom att upplåta ett konto åt dem.

För vi kan väl aldrig tänka oss att Nordea har en annan policy än Handelsbanken gentemot högerextremistiska och rasistiska organisationer.

Nu använder sig också SvP av Paypal, vilket tidigare också hat och rasistsajten Exponerat gjorde. Paypal avslutade då deras konto där med hänvisning till sin policy gentemot rasistiska organisationer. Så ett litet påpekande till Paypal om att de inte borde upplåta en service till SvP vore också på sin plats. 

Raffina Wall för Slutpixlat